A Xiaomi bemutatta újgenerációs okosvízforralóját, a Smart Electric Kettle Pro-t

A Xiaomi bemutatta újgenerációs okosvízforralóját, a Smart Electric Kettle Pro-t

A Xiaomi az elmúlt néhány évben elképesztően merész lépéseket tett az okostermékek fejlesztésének irányában, ezáltal olyan eszközöket dobtak piacra, melyeket a világon elsőként, de mindenképpen az elsők között vérteztek fel automatizált intelligens funkciókkal.

Rizsfőző? Elektromos fogkefe? Vízforraló? Az ilyen alapvető használati tárgyakról rengeteg gyártó úgy gondolja, hogy annyira hétköznapiak és egyszerűek, hogy felesleges őket bármilyen extrával feldobni. A Xiaomi azonban mindegyik esetében olyan kreatív megoldásokat dolgozott ki, melyek elképesztő kényelemmel és speciális megoldásokkal tudták továbbfejleszteni ezeket az egyszerű termékeket.

Itt van példaként a Xiaomi Smart Electric Kettle Pro okosvízforraló, ami több olyan funkcióval is kecsegtet nekünk, melyre korábban talán még gondolni sem mertünk volna.

Általános tulajdonságok

A készüléket a Xiaomi a MIJIA brand részeként mutatta be, mint az eredetileg 2016-ban piacra dobott okosvízforralójuk újgenerációs változatát, mely annak idején kedvező árával, rozsdamentes megoldásával és természetesen különleges lehetőségeivel igencsak jó vételt biztosított azoknak, akik egy ilyen termékre vágytak. Fontos, hogy a gyártó egyelőre még csak Kínának mutatta be az eszközt – arrafelé 250 jüanos, tehát nagyjából 11 ezer forintos áron –, így bizonyára kell egy kis idő, míg a nyugati országokat is meghódíthatja magának, de aki egy rengeteg funkcióval kecsegtető vízforralót szeretne, annak érdemes lehet várnia rá.

A készülék ugyanis összesen öt fokozatban képes felmelegíteni, illetve felforralni a vizet, miközben folyamatosan nyomon követhetjük a benne lévő folyadék hőmérsékletét, méghozzá a fogantyún elhelyezett kijelző jóvoltából. Ez különösen lényeges például gyógyteák vagy különleges ételek elkészítésekor, amikor lényeges szempont lehet, hogy ne használjunk az elkészítéshez például 80 Celsius foknál forróbb vizet. Maga az eszköz egyébiránt másfél liter vizet képes felforralni, méghozzá az 1800W-os teljesítmény jóvoltából nagyjából 5 perc leforgása alatt, noha ezt nyilván alapjaiban meghatározza, hogy mennyire hideg vagy meleg víz került bele.

Okos funkciók

A Smart Electric Kettle Pro különféle okosfunkciókkal lett felvértezve, így például nemcsak egyszeri vízmelegítésre képes, de mindemellett könnyedén melegen is tudjuk tartani benne a vizet, a háromszintű védelem jóvoltából így akár 12 órán át lehet teát, kávét vagy levest készíteni a segítségével úgy, hogy nem kell újra és újra megvárni a felmelegedést. A beépített hőmérsékletszabályozó által ráadásul gombnyomásra tudjuk változtatni, hogy milyen hőfokot szeretnénk elérni, ezáltal a víz lehet benne 40-50-60-70-80, de akár 90 fokos is folyamatosan vagy az első forralás után.

Lényeges kiemelni továbbá, hogy a kifejezetten jövőálló és futurisztikus dizájn mellett a Xiaomi ügyelt rá, a legújabb vízforraló belülről is könnyedén tisztítható legyen, ezáltal a belső fele is rozsdamentes acélból készül, melyen bár meg tud tapadni a vízkő, de könnyű eltávolítani a megfelelő oldószerekkel, a kellemetlen szagoktól viszont teljes egészében védelmet nyújt.

Vélemény, hozzászólás?