A mobiltelefonok hibás működése gyakran egyszerű szoftveres beavatkozással orvosolható.

Belassult, akadozik okostelefonja? Olyan forró, hogy alig lehet megfogni? Az üzemideje nem olyan, mint amikor megvette, pedig alig fél éves a készülék?

Ilyen esetben igen valószínű, hogy a telefon visszaállítása (biztonsági adattörlés), vagy egy egyszerű szoftverfrissítés segít a gondon.

Ha az üzemideje jóval alacsonyabb az elvárhatónál, egyúttal érezhetően melegszik a készülék, akkor jó eséllyel nem az akkumulátor hibája okozza a jelenséget, hanem az Android operációs rendszerre jellemző jelenség, amikor bizonyos háttérfolyamatok „beragadnak” és állandó jelleggel feleslegesen terhelik a processzort.

Amennyiben ez a gyanúja, és a beépített energiagazdálkodás is csődöt mond, javasoljuk, hogy elsőként nézze át az Akkumulátor menüben, hogy mely programok okoznak túlfogyasztást, s azokat törölje le, majd telepítse újra. Amennyiben ez nem segít, csináljon egy visszaállítást, és telepítsen mindent újra. Ha ez sem éri el a célját, hozza be hozzánk készülékét, és átnézzük azt, majd szükség szerint frissítjük, esetleg visszaállítjuk készülékszoftverét, valamint további hasznos tanácsokkal is ellátjuk a jövőre nézve.