Az igaz könyvmolyoknak dedikálva bemutatkozott a Xiaomi eBook Reader Pro

Közel sem fordít akkora figyelmet a nagyképernyős hordozható eszközök piacára a Xiaomi, mint példának okáért az okostelefonos, a robotporszívós vagy éppen az elektromos rolleres szegmensre, így kifejezetten szerény a kínálatuk a táblagépek piacán, az ekönyv olvasós ágazattal pedig még csak alig-alig kacérkodtak korábban.

Xiaomi eBook Reader Pro

Egészen mostanáig, hiszen a Xiaomi bejelentette legújabb különlegességét, mely eBook Reader Pro név alatt az igazi könyvmolyokat szeretné kiszolgálni, hiszen egy rendkívül nagy tudású, de mégis elérhető áron kínált digitális könyvolvasó eszköz lett a sorban, ami valóban a legnagyobbakkal igyekszik versenyre kelni.

Az eBook Reader továbbfejlesztett változata

Mindezt úgy, hogy gyakorlatilag sikerült tökéletesíteniük a korábban már megjelent Xiaomi eBook Readert, mely a vállalat korábbi ekönyv olvasó készüléke volt, és bár felénk nem lehetett kapni, azonban remélhetőleg a továbbfejlesztett variánsa eljuthat majd hozzánk is, hiszen a most bemutatott Pro verzió minden tekintetben aktuális lenne a nyugati piacra.

Ez pedig nemcsak rendkívül baráti ára miatt helytálló kijelentés, hiszen bőven 60 ezer forint alatt lett rendelhető Kínából, hanem a lényegesen nagyobbacska kijelző okán is. A tavaly novemberben napvilágot látott sima eBook Reader ugyanis még csak 6 hüvelykes kijelzővel került piacra, ez a mostani eszköz viszont már 7,8 hüvelykes panelt kapott.

A kijelző tudása

Egy ekönyv olvasó esetében a kijelző tudása alighanem az egyik legfontosabb tulajdonság. Azt már tudjuk, hogy lényegesen nagyobb lett az eszköz, mint a korábbi típus volt, azonban a panel felbontása is javult, 1872×1404 pixel megjelenítésére képes, ami azonban talán még fontosabb, hogy 300 ppi képpontsűrűség társaságában, ami rendkívül nagy részletességet tesz lehetővé.

Ezen felül az igazi könyvélmény kedvelőinek legnagyobb örömére a Xiaomi eBook Reader Pro esetében szabadon állítható a háttérvilágítás, ezáltal 24 különféle árnyalatot tudunk kiválasztani, melyek hidegebb és melegebb tartományokkal rendelkeznek, ezáltal akár olyan hatást is kihozhatunk a segítségével, mintha egy nyomtatott könyv megvilágított lapjait látnánk magunk előtt.

Erős hardveres háttér

Természetesen hardveres szempontból is vannak kritériumok egy ilyen elektromos eszközzel szemben, azonban a Xiaomi ekönyv olvasója nem okoz csalódást, hiszen eleve egy négymagos processzor teljesít benne szolgálatot, az EPDC kontrollernek hála pedig annyira gyors lapozgatást tesz lehetővé, mintha egy manuális könyvet tartanánk a kezünkben.

Xiaomi eBook Reader Pro erős hardveres háttér

Ezen felül támogatja a legtöbb könyvtárimportálási alternatívát, mint amilyen a Baidu Netdisk vagy a WLAN Transfer – akár hangutasítással is –, és közben a termékdizájn sem okoz csalódást. A 7 milliméter vékonyságú készülékházhoz 251 grammos súly tartozik, méghozzá letisztult küllem, valamint egy akkora akkumulátor társaságában, hogy az akár 70 napos üzemidőt is garantál nekünk egyetlen töltés után.

Legújabb blogcikkek