Minden Xiaomi Redmi Note 9 Android 11-re frissül, MIUI 12-t kap a Redmi 7

Nagy frissítések várhatók a közeli jövőben a Xiaomi Redmi termékcsalád háza táján, amiről sokan azt hitték tévesen, hogy egyfajta mostohagyermekként lemaradhat az újdonságokkal, de a minap megerősítést nyert, hogy a gyártó továbbra is foggal-körömmel ragaszkodik hozzá, így például nemsokára Android 11-re frissülhet a Redmi Note 9 termékcsalád.

Xiaomi Redmi Note 9 Android 11-re frissülza táján,

Hogy pontosan mikor, az egyelőre nem derült még ki, ellenben a felhasználók bizonyára remélik, hogy ezeknél a típusoknál nem ismétlődhet meg az, ami korábban a Xiaomi Mi A3 készülékeknél, hiszen ezeket az eszközöket korábban egy félresikerült frissítés teljesen tönkretette, de remélhetőleg nem fordulhat elő ilyen még egyszer.

A teljes Redmi Note 9 termékcsalád megkapja a frissítést

Amikor megjelenik egy új Android frissítés, mindig kérdéses, hogy milyen okostelefonokra lehet majd letölteni őket, ezáltal a Xiaomi esetében az alapkiadások mellett a Redmi, a Poco és a BlackShark modellek kapcsán egyaránt folyamatos a találgatás, és nem volt ez másként természetesen az Android 11 esetén, melyről most kiderült, hogy a kínai gyártó újabb modelljeit hódíthatja meg magának.

Egészen pontosan a Redmi Note 9 termékcsaládról van szó, melyről megerősítést nyert, hogy minden egyes valaha piacra került tagjánál elérhetik majd a rajongók a jelenlegi legaktuálisabb Android frissítést.

A teljes Redmi Note 9 termékcsalád megkapja a frissítést

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy hamarosan megjelenhet az Android 11 kapcsolódó bővítőcsomagjáról szóló értesítés minden Xiaomi Redmi Note 9, Note 9 S, Note 9T, Note 9 Pro, valamint Note 9 Pro Max készüléken.

Ezen felül nemcsak a Note termékcsalád, hanem a hírek szerint a Redmi 9, a Redmi 9A és a Redmi 9C sem maradnak az új Android kiváltságai nélkül, lévén a kapcsolódó béták már elindultak, de esetükben sincs még pontos dátum arról, hogy mikor futhatnak be a kijelölt telefonokra.

A MIUI 12 is újabb Xiaomi készülékekre érkezik

Nem a Redmi Note 9-tulajdonosok azonban az egyetlenek, akik hamarosan nagy frissítésnek örülhetnek, lévén a MIUI 12 kapcsán is nagyszerű hírek érkeztek, konkrétan ugyanis kiderült, hogy a kezelőfalülethez kapcsolódó update mégis megjelenhet egy olyan készülékre, amit korábban töröltek a listáról.

Mint ismert, a Xiaomi még decemberben jelentette be, hogy annyira lecsökkent a Redmi Y3, a Redmi 6, a Redmi 6A és a Redmi 7 felhasználóinak a száma, hogy inkább nem készítik el ezekre az eszközökre a MIUI 12-es frissítést, azonban vélhetően az érintettek visszajelzései alapján úgy döntöttek, hogy mégis átgondolják ezt az egészet, és legalább a Redmi 7-re eljut majd ez az update. 

Sőt mi több, a felhasználók között még mindig népszerű készülékre már el is indult a szoftvercsomag kiadása, noha a nyugati területeken még nem nagyon találkozni vele, lévén a béta verzió is csak a kínai régióban indult útnak, így a globális változatra várnunk kell egy kicsit, miközben nem lennénk meglepődve, ha már csak akkor kapnánk meg ezen a piacon, ha a béta tesztek teljesen lezáródtak.

Legújabb blogcikkek