Mikor válasszunk belépő szintű okostelefont?

Bár a Xiaomi még az úgynevezett zászlóshajó okostelefonjait is elérhető áron kínálja a legtöbb rivális gyártóhoz mérten, azonban ugyanúgy elkülöníthetjük esetükben a belépő-, a középkategóriás- és a prémium szintű modelleket, mint a nagy többségnél. Sokan eleve körül sem néznek máshol, csak a legfelsőbb ligában induló készülékek közül válogatnak, és míg rengetegen vannak, akik mindig az arany középutat választják maguknak, addig szintén hatalmas a kereslet a belépő szintet képviselő olcsó modellek iránt is.

Hogy kik vásárolnak ilyen készülékeket? Kifejezetten nehéz lenne egy társadalmi rétegre vagy korcsoportra szűkíteni a listát, éppen ezért aktuális blogbejegyzésünkkel abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogy mikor döntsünk olyan készülékek mellett, mint a Xiaomi Redmi-sorozat bizonyos tagjai (Redmi 7-8-9A, Redmi 9C, Redmi S2)! Lássuk a szükséges tudnivalókat!

Mikor válasszunk belépő szintű okostelefont?

Ha nem fizetnénk túl sokat

Egyáltalán nem elhanyagolható szempont a belépő szintű okostelefonok kapcsán, hogy egyáltalán nem drágák, gyakran  negyedannyiba sem kerülnek, mint egy közép- vagy prémium kategóriás készülék, így ha éppen nincs pénzünk, vagy nem szeretnénk túl sokat kiadni egy készülékért, akkor nem érdemes magasabb kategóriákban gondolkodnunk. Hogy mit jelent ez az összegeket tekintve? Általánosságban 35-50 ezer forint körüli árat, hiszen a belépő szint a Xiaomi esetében is itt kezdődik hazánkban, ami szinte mindenkinek kigazdálkodható, noha ezért bizonyos kompromisszumokat meg kell kötnünk. 

Ha nem kamerázunk a telefonunkkal

A belépő kategóriát gyakran nem feltétlenül az okostelefonok megjelenésén és dizájnján vehetik észre a felhasználók – erre a Xiaomi különösen nagy figyelmet fordít –, sokkal inkább a hardverek tekintetében. Ezen a szinten például leginkább a kamerák teljesítményén figyelhetünk meg spórolást, ha tehát nem akarunk 4K videókat rögzíteni vagy éjszaka fotózni, de néha azért megörökítenénk jó minőségben életünk fontosabb pillanatait, akkor egy olcsó készülék is megteszi majd nekünk.

Ha nem akarunk erőforrásigényes applikációkat futtatni

Mik azok az erőforrásigényes applikációk? Például modern mobiljátékok (Call of Duty Mobile, PUBG Mobile, Fortnite) vagy különböző kép- és videószerkesztők, melyek rengeteg memóriát igényelnek és a processzor tekintetében szintén szeretik a hasukat. A belépő kategóriában jelenleg 2-3GB RAM az alap, ami nem kevés ugyan, de ma már a középkategóriát sem képes kiszolgálni, emiatt néhány applikációról le kell majd mondanunk, de a legtöbb azért még így is elfut majd.

erőforrásigényes applikációk

Ha nincs nagy tárhely-igényünk

A hardver terén szintén költséges dolog a tárhely, a ROM mennyisége. Ebből az olcsóbb okostelefonok nem dúskálnak, de éppen azért, hogy ezzel tartsák az árcédulát megfizethető szinten. Általánosságban a 16-64GB memória jellemző ezen a szinten, ami közel sem tekinthető rossznak, pláne a felhő alapú technológiák világában. Nem mellesleg szinte nincs olyan belépő kategóriás okostelefon, amit ne bővíthetnénk micro SD kártyával.

Szintén nem érdemes túl sokat költenünk okostelefonra abban az esetben, ha úgysem használnánk ki az erőforrásait, ergo csak telefonálnánk, néha fotóznánk és videóznánk vele, egy-egy kisebb mobiljátékot futtatnánk rajta, illetve a Facebookot, a TikTokot vagy az Instagramot követnénk a segítségével. Ebből a célból egy belépő szintű készülék is tökéletesen megfelel, és még kompromisszumoka sem nagyon lesz szükségünk.

 

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter

Vélemény, hozzászólás?