Ilyen hibajelenségek esetén szükséges cserélni Xiaomi okostelefonunk kijelzőjét

A Magyarországon forgalomba került, illetve jelenleg is megvásárolható Xiaomi okostelefonok többségének valamilyen képernyőprobléma esetén garanciálisan és garancián túl egyaránt cserélhető a kijelzője. Mivel senki sem született telefonszervizesnek, ezért értelemszerűen csak kevesen tudják, hogy melyek azok a hibák, amiket érdemes mielőbb javíttatni, mert halogatásuk csak komolyabb gondokat idézhet elő a későbbiekben, illetve csak megfelelő minőségű cserealkatrésszel orvosolható.

Törés, repedés

A fizikai sérülések jelentős többsége minden Xiaomi okostelefon esetében kijelzőcserét von maga után. Bár évek óta Gorilla Glass védelemmel ellátott paneleket kapnak a gyártó fontosabb modelljei, ugyanakkor ettől a speciális bevonattól sem várhatunk csodát, ha a készülék több méter magasból leesik, esetleg éppen tok nélkül koccan egy betonfelülettel, hiszen a Corning által kifejlesztett bevonat csak a nagyobb karcolások ellen lett kifejlesztve. Amennyiben tehát a képernyő annyira összetört, hogy az konkrétan a kijelzőt is károsította, értelemszerűen azonnali cserére van szükségünk, de ha csak a külső védőüveg repedt el, akkor sem szabad sokáig halogatni a javítást, mert ezzel a panel gyakorlatilag védtelenné vált több sérüléssel szemben.

Ilyen hibajelenségek esetén szükséges cserélni Xiaomi okostelefonunk kijelzőjét

Nem reagáló érintőpanel

Mivel a legtöbb okostelefonban, így a Xiaomi készülékeiben is egybeépítették a megjelenítő- és az érintőképernyőt, ezért ennek meghibásodása vagy problémája esetén szintén csak a csere segíthet, ne dőljünk be semmilyen szoftveres és egyéb trükköknek, az esetek 99 százalékában kizárólag az új kijelző segíthet. Az érintőpanel önmagában ritkán hibásodik meg, általában csak a megjelenítővel együtt megy tönkre, de azért nem példa nélküli, hogy önmagában hibát produkáljon, így ha már gyakran nehezen érzékeli az érintésünket a képernyő, akkor azt érdemes mielőbb cseréltetni.

Beázás

A beázás minden elektromos készüléket nagyon érzékenyen érint, és természetesen nincs ez másként az okostelefonokkal sem. A Xiaomi készülékeinek egy jelentős része kiválóan szereplő vízálló szigeteléssel büszkélkedhet, azonban egy korábbi sérülés vagy más probléma esetén előfordulhat kisebb-nagyobb mértékű beázás. Ez lehet teljesen részleges, ezáltal érintheti csak a kijelzőt is – például nagy esőben egy-két csepp befolyik valamelyik repedésen –, ahol kellemetlen elváltozást produkál. Bár próbálkozhatunk az interneten található praktikákkal, a képernyő azonban annyira érzékeny egy okostelefonban, hogy semmilyen trükkel nem tudjuk kiszárítani, illetve visszaállítani a régi állapotát, csak és kizárólag a komplett hardver cseréjével.

Szintén nem érdemes túl sokat költenünk okostelefonra abban az esetben, ha úgysem használnánk ki az erőforrásait, ergo csak telefonálnánk, néha fotóznánk és videóznánk vele, egy-egy kisebb mobiljátékot futtatnánk rajta, illetve a Facebookot, a TikTokot vagy az Instagramot követnénk a segítségével. Ebből a célból egy belépő szintű készülék is tökéletesen megfelel, és még kompromisszumoka sem nagyon lesz szükségünk.

 

Beázott a Xiaomi telefonom, mit csináljak?

Képhibák

A különféle képhibák megjelenése jellemzően nem szoftveres, hanem hardveres hiba eredménye, emiatt pedig többségük csak a komplett panel cseréjével orvosolható. Ilyen probléma például a pixelhiba, a beégett képpontokból fakadó kellemetlenségek, a csíkozó vagy vibráló képernyő, de a különféle foltok és elszíneződések egyaránt. Nyilván ezek egy részével együtt lehet élni, nem szükséges azonnal cseréltetni a kijelzőt, de amennyiben nagyon zavaró, javíttatni szeretnénk, akkor mindegyik említett jelenség csak a komplett panel cseréjével orvosolható, nincs más alternatíva vagy praktika.

Bővebben a Xiaomi kijelző javítás aloldalunkon.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter

Vélemény, hozzászólás?