Ultravékony dizájnnal mutatkozott be a Xiaomi Mi Mix Fold 2

Bár sokkal lassabban hódítják meg a világot a hajlítható kijelzős okostelefonok, mint ahogyan arra számítani lehetett, innovációkból azonban így sincs hiány. Elég csak megnézni a Xiaomi legújabb kinyitható mobilját, ami garantáltan sarokba állítja a piacot.

Xiaomi Mi Mix Fold 2

Ennek az oka pedig leginkább abban keresendő, hogy a Mi Mix Fold 2 név alatt bejelentett készülék végre nem csak a hajlított kijelzős technológiára szeretné építeni tudását, hisztn a gyártó végre odafigyelt a termékdizájnra, a megjelenésre is.

Kecses megjelenés, óriási kijelzők

Ennek köszönhetően a Xiaomi újdonsága nem elég, hogy elképesztően csinosan néz ki, de mindemellett vékony és kecses küllemet is kapott a tervezők részéről.

Elég csak kiemelni a sorból a készülékház méreteit, hiszen csukott állapotban az eszköz mindössze 11,2 milliméter vastag – a kamera kitüremkedését nem számolva –, de szétnyitott állapotban is csak mindössze 5,4 milliméteres vastagságú.

Mindehhez teljesen megfogható, kézben tartható és kezelhető kiterjedések tartoznak, ezáltal a magassága 161,6 milliméter lett, és míg zárt állapotban alig 74 milliméteres, addig kinyitva egy kisebb tabletnek megfelelő méretezésről beszélünk, hiszen közel 145 milliméteres szélességről van szó.

8 hüvelykes hajlítható kijelző

Az elhangzott méretek ugyan nem sokban különböznek a konkurenciától, azonban a készülékház kialakítása miatt sokkal nagyobb kijelzők kerülhettek bele, így az eszköz külső oldalára például egy 6,56 hüvelykes panelt szereltek, de az igazán nagy durranás a belső megjelenítő.

8 hüvelykes hajlítható kijelző

Itt ugyanis egy 8,02 hüvelykes hajlítható kijelzőről van szó, ami azon túl, hogy 2160×1914 képpontos felbontásra képes, mindemellett 120Hz-es képfrissítési rátával büszkélkedhet és támogatja a HDR10+ mellett a Dolby Vision-t is, méghozzá 1300 nites fénysűrűség mellett.

A külső fix kijelző a felbontás kapcsán 1080×2520 képpontra lesz képes, azonban itt már hagyományos AMOLED technológiáról beszélhetünk, de a 120Hz-es képfrissítés, valamint a HDR10+ és a Dolby Vision itt is megjelenik, azonban 1400 nites fényerősség mellett.

Snapdragon 8+ Gen 1 lapkakészlettel, 4500 mAh-s akkumulátorral

Dacára a vékonyka kialakításnak, a Xiaomi Mi Mix Fold 2-ből egyáltalán nem hiányzik a nyers erő, éppen ellenkezőleg, minden megtalálható benne, ami egy modern zászlóshajó készüléktől elvárható.

Lapkakészletből például Snapdragon 8+ Gen 1 chispetet kapott, méghozzá speciális hűtés társaságában, aminek köszönhetően a nyers erő miatt biztosan nem kell aggodalmaskodnunk, pláne annak fényében, hogy kizárólag 12GB rendszermemóriával lehet megvásárolni.

Különbségek csak a belső tárhely kapcsán lesznek, így 256GB-os, 512GB-os és 1TB-os kivitelben egyaránt elérhetjük majd, átszámítva nagyjából 510-, 570- és 680 ezer forintos árkategóriában.

A telefonnak nem kell szégyenkeznie az akkumulátor miatt sem, hiszen a készülék egy 4500 mAh-s telepet kapott a gyártó részéről – mindezt két részre osztva, hogy a ház bal- és jobboldalán is el tudják osztani –, amihez 67W-os gyorstöltést társítottak a Xiaomi mérnökei.

50 megapixeles Sony szenzorral, Leica lencsékkel

Fontos még kiemelni a sorból a kamerarendszert is, hiszen egy csúcskategóriás mobilnak ezen a téren a legjobbat kell produkálnia. Noha kissé meglepő lehet a Xiaomi döntése, de az biztos, hogy az 50 megapixeles Sony IMX766-os szenzor nem volt rossz választás.

50 megapixeles Sony szenzorral, Leica lencsékkel

Pláne annak fényében, hogy megtámogatták egy 13 megapixeles, valamint egy 8 megapixeles társszenzorral, az egészet pedig Leica lencsékkel emelték a magasba annak érdekében, hogy a profi fotózás kedvelői biztosan ne csalódjanak benne.

Ezen felül a Xiaomi Mi Mix Fold 2 természetesen szelfikamerát is kapott, egy 20 megapixeles egységet találunk az elülső felén, de kiemelendők még a sorból az olyan tulajdonságok, mint az 5G támogatás, a Harman Kardon sztereó hangszórók vagy a kijelzővédelem.

Ezen a téren a telefon kívülről Gorilla Glass Victus bevonatot kapott, míg a belső hajlítható panel UTG bevonattal rendelkezik, tehát a tartósságra biztosan nem lehet panaszkodni majd.

Legújabb blogcikkek