Támogatja-e az Amazfit Bip S az EKG funkciót?

Az Amazfit Bip S rendkívül jó ár-érték arányú okosóra. Rengeteg hasznos technológiát csomagoltak bele igen kedvező áron. Bár kinézetre szinte alig különbözik elődmodelljétől, számos funkciójában meghaladja azt, sokat javítottak rajta. Tehát adódik a kérdés, hogy netán támogatja-e a Bip S az EKG funkciót is, az Amazfit Bip 2-höz hasonlóan? Alábbi posztunkban erre adunk választ. 

Támogatja-e az Amazfit Bip S az EKG funkciót?

Amazfit Bip S: nincs benne EKG funkció

Az elektrokardiogram (EKG vagy ECG) egy módszer, amellyel folyamatosan rögzítik a dinamikus szívműködést hosszabb intervallumban (24 óra vagy több). Teljes egészében képes megjeleníteni a szívműködés változásait és az esetleges egészségestől való eltérések tüneteit a napi tevékenységek és alvás közben egyaránt. Megfelelő eljárás ideiglenes arritmia,  miokardiális ischémia vizsgálatára, a ritmuszavarok kvalitatív és kvantitatív diagnózisához, és a szív tartalékainak, kapacitásának megértéséhez.

Az ECG chip azonban költséges és nagyságát tekintve sem lenne alkalmas egy ilyen okosórában elhelyezni. A Bip S mérete és gyártási költségei nem tették lehetővé, hogy megkapja ezt a funkciót. Az EKG funkció kereskedelmi célokra történő beépítéséhez az amerikai FDA engedélye szükséges. Mint ahogy az az Apple Watch 5 esetében, ahol csak az Egyesült Államokban értékesített példányokban használhatják az EKG funkciót. 

Fenti megfontolásokból az Amazfit Bip S nem támogatja az EKG funkciót.

PPG biometrikus optikai szenzor

PPG biometrikus optikai szenzor

Támogatja viszont a PPG funkciót, és ellátták a Huami által kifejlesztett PPG Biológiai Nyomkövető Optikai Szenzorral.

A PPG biometrikus optikai szenzor a nap 24 órájában precíz szívmonitorozásra képes, sportolás közben ellenőrzi a pulzust, és automatikusan képes azonosítani a legfontosabb ritmuszavarokat, arritmiákat (többek közt az atriális fibrillációt). Ez rendkívül praktikus a szív egészségi állapotának nagyobb mélységben történő megértéséhez, és képes figyelmeztetni potenciális szívproblémák veszélyére is.

S ezzel még nincs vége: a Huami-PAI Health Assessment System szintén helyet kapott az Amazfit Bip S okosórában. Az egészségállapot-felmérő rendszer szükségtelenné teszi a számos komplikált adat szemmeltartását és kielemzését, és lehetővé teszi, hogy a felhasználó intuitív módon megértse és egy szempillantás alatt felmérje saját fizikai állapotát, és így megfelelőbben, precízebben kontrollálhassa egészségét.