Redmi Pad SE név alatt érkezik a Xiaomi következő táblagépe

A kiváló ár-érték arányt képviselő táblagépek piacán is szeretne egyre nagyobb szerepet játszani a Xiaomi, amit mi sem bizonyít jobban más, minthogy a tavalyi sikersztori után idén is előhozakodnak egy újabb tablettel.

Redmi Pad SE név alatt érkezik a Xiaomi következő táblagépe

A nemes egyszerűséggel csak Xiaomi Redmi Pad SE névre keresztelt alkotás a tavalyi modell továbbfejlesztett típusa, ami nagyon sok tekintetben jobb lett, mint elődje volt, az árazása azonban még mindig baráti, sőt mindenkinek megfizethető maradt.

Lássuk azonban, hogy miért tekinthető jó vételnek a Redmi új táblagépe, ami a telefonokhoz hasonlóan rögtön háromféle árnyalatban is elérhető lesz, így szürke, zöld és lila színben egyaránt megvásárolhatjuk majd.

Fém borítással és 11 hüvelykes kijelzővel

Azt természetesen nem árt már itt az elején megjegyezni, hogy a Redmi nem a prémium kategóriát szeretné kiszolgálni, éppen ellenkezőleg, a táblagép valahol a magabiztos középkategóriát erősíti meg, méghozzá a belépő szint felső részét célzó árazással.

Mindezt nagyon keskeny és látványos termékdizájn kíséretében, amihez erőteljes fémborítást társított a gyártó, méghozzá 478 grammos önsúllyal és mindössze 7,36 mm-es vastagsággal kiegészülve.

Fém borítással és 11 hüvelykes kijelzővel

A kijelző tekintetében a Redmi Pad SE egy 11 hüvelykes full HD+ felbontású IPS LCD kijelzőt kapott, amiről már most biztos, hogy legfeljebb 90Hz-es képfrissítési rátát támogat, a 16:10-es képarány mellett pedig 1200×1920 képpontos felbontásra alkalmas.

Ezen felül a panel 400 nites fényerővel dolgozik majd, méghozzá 206 ppi-s pixelsűrűség mellett, ami alapvetően egy egészen derekas tudást eredményez a leendő tulajdonosok számára.

Snapdragon 680-as lapkakészlettel, 8000 mAh-s akkumulátorral

Amivel kapcsolatban a Xiaomi Redmi Pad SE nem szenved majd hiányt, az a nyers erő. A tablet lelkét ugyanis a Snapdragon 680-as lapkakészlet adja, ami már 4 nm-es gyártástechnológiára épült fel, azonban az 5G-t még nem támogatja.

A nyolcmagos processzor mellett – benne Kryo magokkal – egy Adreno 610-es GPU-t találhatunk benne, miközben memóriából sem szenved hiányt, hiszen 4GB RAM-ot szereltek bele, méghozzá egy 128GB-os belső tárhellyel kiegészülve, ami microSDXC kártyával tovább bővíthető.

Minden táblagép esetében sarokpont az akkumulátor, azonban a Xiaomi Redmi Pad SE itt sem vall kudarcot, hiszen egy 8000 mAh-s telep található benne, ami kifejezetten baráti üzemidőt ad majd az eszköznek.

Az USB-C csatlakozón át maximum 10W-on keresztül tölthető akkumulátor ugyanis akár 12 órányi játékot vagy több mint 20 óra folyamatos videózást kínál majd a tulajdonosok számára.

Elöl-hátul kamerával, beépített ujjlenyomat-olvasóval

Bár nem lesz belőle a fotósok kedvence, azonban a tablet elöl és hátul is rendelkezik kamerával. A hátoldalon egy f/2.0 rekeszértékű, 8 megapixeles szenzort találunk, míg az előlapon egy f/2.2-es, 5 megapixeles egység kapott helyet.

Ezeket a megoldásokat nem is annyira a fotózáshoz, mint inkább a videohívásokhoz álmodták meg, amit jól bizonyít a FocusFrame funkció, aminek részeként videohívás közben például minden résztvevőt automatikusan középre igazít, ami különösen jó hír azoknak, akik meeting vagy videóhívás közben szeretnek járkálni.

A készüléken egyébiránt Android 13 operációs rendszer fut majd, amihez várhatóan MIUI 14 csatlakozik, mint felhasználói felület. Jó hír, hogy a biztonság kedvelőinek még egy beépített ujjlenyomat-olvasó is a rendelkezésükre áll a táblagépen!

A csatlakozási lehetőségek tekintetében Bluetooth-ból már az 5.0-s variánst támogatja, de lesz benne WiFi, viszont az LTE modem itt is hiányzik majd az összképből, ami minimális kompromisszum.

A Xiaomi Redmi Pad SE ára

Hogy a Xiaomi legújabb táblagépe mikor kerül a boltokba, az még kérdéses, de a Redmi Pad SE várhatóan legkésőbb őszre itt lesz köztünk, méghozzá Redmi Stylus for Pad (érintőceruza) támogatással, illetve Dolby Atmos hangzásra képes négytagú hangszóróval.

A táblagép várhatóan 190 euróba kerül majd az öreg kontinensen, ami nagyjából 75-80 ezer forintnak megfelelő összeg. Ez kifejezetten baráti, különösen annak fényében, hogy az előző Redmi Pad még mindig 280 euróért megy, ami bőven 100 ezer forint feletti árkategória.

Legújabb blogcikkek