Olyan összehajtható okostelefont tervez a Xiaomi, amit minden oldalról kijelző borít

A Xiaomiról köztudott, hogy mindig is élen járt a kutatás-fejlesztési osztályuk, ha rendhagyó vagy éppen trendi újdonságokról volt szó, így nem véletlen, hogy még manapság is csak úgy ontják magukból a legkülönfélébb terveket, melyek gyakran egészen őrült koncepciókra épülnek.

Hajlítható Xiaomi

Most például egy olyan koncepciótelefonról bukkantak fel hírek a világhálón, mely nem elég, hogy összehajtható dizájnnal rendelkezik – hiszen ez önmagában ma már nem különlegesség –, de a készüléket minden oldalról kijelző borítja, ami elsőre talán furcsán hangozhat, valójában azonban rengeteg kreatív ötletnek és megoldásnak alapozhat meg.

Az üveghátlap megjelenése óta fantáziál erről a piac

Azt természetesen nem árt kiemelni már itt az elején, hogy a piac nagyjából azóta fantáziál olyan okostelefonokról, melyek elől-hátul kijelzővel rendelkeznek, mióta megjelentek az üvegből készült hátlapok. Ezek ugyanis ma már ugyanúgy Gorilla Glass bevonattal rendelkeznek, mint az előlapok, tehát bátran el lehetne rejteni alattuk egy másik nagy kijelzőt.

Hogy az ötletből miért nem lett trend? Az ok drámaian egyszerű: a kijelző az okostelefonok egyik legdrágább alkatrésze, ezáltal már egy fő kijelző is meghatározó tényező az árazásnál, egy dupla képernyő tehát sokkal magasabbra emelné a készülék árát, egy hajlítható technológián alapuló típus mellett pedig a legtöbb lélektani határt meghaladná a végösszeg.

Nem ez az első hasonló terv a Xiaomi történetében

A Xiaomi azonban most mégis egy olyan koncepciótelefonnal kacérkodik, melynek minden oldala hajlítható kijelzőre épül. Azt persze nem árt tudni, hogy a gyártó nem először rukkol elő ennyire rendhagyó megoldással, elég csak visszaemlékezni a Xiaomi Mi Mix Alpha modellre, ami ebből a szempontból kifejezetten rendhagyó volt.

Bár a készülék soha nem került forgalomba, azonban az eszköz gyakorlatilag csupa kijelzőből állt, az előlap mellett a hátlapot is teljes egészében körbefonta. Hasonló megoldás volt a Mi Mix Fold is, noha ebben az esetben már inkább a hajlítható kijelző, az összehajtható kialakítás játszotta a főszerepet.

A Mi Mix Alpha és a Mi Mix Fold házasítása születik

Minden jel arra utal azonban, hogy a Xiaomi most arra készül, hogy összeházasítsa a Mi Mix Alphát és a Mi Mix Foldot, hiszen legújabb elképzelésük egy egyelőre még csak a tervezőasztalokon, koncepcionálisan létező készülék a két típus tulajdonságait elegyítené.

Ez a gyakorlatban annyit jelentene, hogy a telefon azon túl, hogy összecsukható kialakítással rendelkezne, gyakorlatilag az összes oldalról kijelző határolná, amivel kapcsolatban egyelőre megtippelni sem mernénk, hogy milyen keretösszegből tudná kihozni a gyártó, ellenben az biztos, hogy ha megvalósulna, azaz a boltok polcaira kerülne egy ilyen készülék, az nem lenne valami olcsó.

Legújabb blogcikkek