Olcsó és okos: bemutatkozott a Xiaomi Mi Smart Band 4C aktivitásmérő!

Egyre nagyobb szeletet sajátít ki magának az aktivitásmérők piacából a Xiaomi, akik rövid időn belül már a második csuklón viselhető eszközt mutatták be a kérdéses kategórián belül. A napokban elénk tárt Xiaomi Mi Band 5 ugyanis bár alaposan lázba hozta az embereket, de a gyártó most bemutatott egy újabb terméket, mely minimális kompromisszumokkal, ebből fakadóan pedig sokkal barátságosabb árcédulával büszkélkedhet.

Xiaomi Mi Band 4C

Csinos és sportos

A Xiaomi Mi Smart Band 4C aktivitásmérő – vagy nevezzük okoskarkötőnek, ahogy jobban tetszik – egy igazán szolid, elegáns, de mégis csinos és sportos készülék lett a sorban, mely magán hordozza a gyártó korábbi termékeinek sajátosságait, ezáltal a jól ismert gumipántos megoldást kapjuk, méghozzá egy szorosan beleillesztett, négyzetes kialakítású eszközzel.

 

Noha a Xiaomi első körben csak Malajziának ígérte a készüléket, azonban biztosak lehetünk abban, hogy később a mi régiónkban is bemutatkozhat majd. A Realme Band egyfajta konkurenciájaként emlegethető aktivitásmérő ugyanis amilyen olcsón beszerezhető, olyan nagy tudással rendelkezik, ezáltal bőven 10 ezer forint alatt kínál pulzusmérést, de akár több különféle sporttevékenység követése sem jelent neki problémát.

Komfortos kijelző, kiváló üzemidő

A konkrétumok tekintetében a Xiaomi Mi Smart Band 4C aktivitásmérő már messziről mutatja, hogy elődjeihez mérten mennyire komfortos, nagynak nevezhető kijelzővel rendelkezik. Az 1,08 hüvelykes TFT képernyőn ugyanis 128×220 képpontos felbontásban és 200 nit fénysűrűség mellett láthatjuk a kijelzett adatokat, piktogramokat, illetve animációkat.

 

A kifejezetten éles képalkotásra, valamint megannyi óratéma felvonultatására képes eszközbe egy 130 mAh-s akkumulátort építettek bele, melyet a hivatalos gyártói adatok szerint mindössze két óra leforgása alatt feltölthetünk a kapcsolódó porton keresztül – a tartozék kábellel szinte bármilyen USB-s eszközről, számítógépről vagy külső akkumulátorról adhatunk neki energiát –, miközben egy töltéssel akár 14 napos üzemidő is kicsikarható belőle.

Óriási tudás a sportolás kedvelőinek

Mint a legtöbb aktivitásmérőt, úgy természetesen a Xiaomi Mi Smart Band 4C-t is elsődlegesen a sportolók számára készítették, így akár mindennapi használat mellett sem vall kudarcot, de jó választás lehet azok számára, akik életmódot szeretnének váltani, ebből kifolyólag többet mozogni, vagy odafigyelni magukra.

 

Az okosóra ugyanis a pulzusmérés mellett képes figyelmeztetni minket, ha sokáig egy helyben ülünk, de összekapcsolható a különféle applikációkkal, így láthatjuk értesítéseinket, legyen szó hívásokról, SMS-ekről vagy a közösségi platformokról. Ezen felül olyan mozgásformákat tud megkülönböztetni, mint a séta, a futás, a kerékpározás vagy éppen a futópadon való kocogás

Szinte észre sem vesszük

Merthogy a Xiaomi legújabb aktivitásmérője elképesztően könnyűre sikeredett. Az egész szerkezet pánttal együtt alig nyom 13 grammot, miközben vízállóságának hála esőben sem vall kudarcot, úszni viszont ne vigyük magunkkal. Mindezért a szokásosan olcsó árat számítja fel a gyártó, hiszen az eszköz átszámítva alig 7000 forintos árcédulával lett bejelentve.