Négy készülékkel mutatkozott be a Xiaomi Redmi Note 10 termékcsalád

Ismét magasra helyezi a mércét a Xiaomi a legújabb Redmi Note okostelefonokkal, a gyártó ugyanis a minap bemutatta a termékcsalád tizedik generációját, melynek részeként rögtön négy modellt is kapnak majd a rajongók, köztük egy igencsak tiszteletreméltó Pro változattal, amit már most a legjobbak között említhetünk a maga kategóriájában. Lássuk az eddig ismert jellemzőket!

Xiaomi Redmi Note 10 termékcsalád

Xiaomi Redmi Note 10 Pro

A termékcsaládon belül a felsőligát minden kétséget kizáróan a Xiaomi Redmi Note 10 Pro képviseli majd, melyet Snapdragon 732G lapkakészletre és 6GB RAM-ra építettek fel, míg a belső tárhely tekintetében – ami UFS 2.0 típusú lesz – 64 és 128GB-os változatot is választhatunk belőle.

Mindehhez egy 1200 nites fényerőre képes, 6,67 hüvelykes kijelző tartozik, mely 120 Hz-es képfrissítési rátát kínál a felhasználóknak, méghozzá egy ízléses kameralyukba ágyazott 16 megapixeles előlapi fényképezőgéppel, amit erőteljes hátlapi rendszerrel fejelt meg a gyártó. 

Itt ugyanis a Samsung 108 megapixeles ISOCELL HM2-es szenzorja kapta a főszerepet, méghozzá egy 8 megapixeles ultraszéles-, egy 5 megapixeles makró-, valamint egy 2 megapixeles mélységérzékelő kamerával kiegészülve, amihez elképesztő szoftveres hátteret dolgozott ki a Xiaomi.

Az elhangzottakon felül a csúcsmodellben helyet kapott még egy 5020 mAh-s akkumulátor – 33W-os gyorstöltéssel –, de jack csatlakozó, WiFi modem, szoftveres fronton pedig MIUI 12-vel kiegészült Android 11 vár ránk.

Xiaomi Redmi Note 10 termékcsalád kamera

Xiaomi Redmi Note 10S

A sorban a következő a Redmi Note 10S lett, mely a termékcsaládon belül a középkategóriát képviseli Mediatek Helio G95-ös lapkakészletével, 6GB RAM-jával és 64GB ROM-jával, amihez 6,43 hüvelykes FHD+ AMOLED kijelző társul, maximum 60Hz-es képfrissítési rátával.

A hátlapon itt már csak egy 64 megapixeles kamera teljesít szolgálatot, de a társszenzorokkal együtt ez sem nyújt majd rossz teljesítményt, hiszen ott lesz egy 8 megapixeles ultraszéles-, valamint egy 2-2 megapixeles mélységérzékelő- és makró alapú eszköz is. Mindezt egy 5000 mAh-s akkumulátorral és 33W-os gyorstöltővel dobta fel a Xiaomi.

Xiaomi Redmi Note 10

Bár talán sértő lehet a modell számára, de a termékcsalád belépő kategóriáját egyszerűen Redmi Note 10 névre keresztelték el, melynek középpontjába egy Snapdragon 678-as lapkakészlet került, méghozzá 4GB RAM és 64GB belső tárhely mellett, de piacra dobnak majd belől egy 128GB ROM-mal szerelt típust is a nagyobb helyigényű felhasználóknak, egységesen 5000 mAh-s akkumulátorral és 33W-os gyorstöltéssel. Ennél a változatnál is egy 6,43 hüvelykes AMOLED panel adja az alapokat, méghozzá egy 13 megapixeles szelfikamera társaságában, de érdemes kiemelni a hátlapi szenzorok közül a központi fényképezőgépet, mely egy 48 megapixeles Sony IMX582-es változat lett, a Note 10S-nél már ismertetett segédkamerákkal kibővülve.

Xiaomi Redmi Note 10 5G

Mivel a felhasználók részéről egyre nagyobb az igény az újgenerációs mobilhálózatot támogató okostelefonokra, a Xiaomi nekik dedikálva elkészíti a Redmi Note 10 5G-t. Ez a modell néhány dologban csupán, de azért különbözik a hagyományos Note 10-től, így eleve egy Dimensity 700-as lapkakészletre építettek fel, amit 4GB RAM és 128GB ROM társaságában tudunk beszerezni. Ezen felül biztos még a 6,5 hüvelykes AMOLED panel jelenléte, mely IPS típusú és 90Hz-es képfrissítési rátával büszkélkedhet. Az 5000 mAh-s akkumulátor itt sem hiányzik – bár csak 18W teljesítménnyel tölthető –, miközben a fejlett kamerarendszer sem maradt ki a sorból, ez a hátlapon 48+2+2 megapixeles felosztást kapott.

Legújabb blogcikkek