Nagyon olcsón érkezik Európába a belépő szintű Xiaomi Redmi 9A és a Redmi 9C

Már évek óta a Xiaomi okostelefonos kínálatában is jól elkülöníthetők a más gyártóknál egyaránt alkalmazott besorolások, így a prémium- és középkategóriás termékek mellett a belépő szintű eszközök egyaránt megtalálhatók. Ezek azért különösen kedveltek a felhasználók körében, mert rendkívül elérhető árkategóriában kínálják őket, de a Xiaomi esetében ez valódi megfizethetőséget jelent, méghozzá abszolút kiemelkedő dizájn és elfogadható hardveres tulajdonságok társaságban. 

Ez a megállapítás tökéletesen érvényes a közelmúltban bemutatott Redmi 9A és Redmi 9C készülékekre, melyek az alsókategóriát erősítve hamarosan Európát is meghódíthatják majd.

Mindent a Xiaomi Redmi 9A okostelefonról

A Xiaomi Redmi 9A az egyik legolcsóbb készülék lesz a megjelenéskor a brand kínálatában, lévén hivatalos európai árcédulájára 99 eurót írtak, ami a legrosszabb árfolyamon számolva sem lesz több 35 ezer forintnál. Hogy mit kapunk ezért a pénzért?

Mindent a Xiaomi Redmi 9A okostelefonról

Példának okáért egy 6,53 hüvelykes HD+ felbontású, 720×1600 pixeles, 20:9-es képarányú kijelzőt, mely mögött egy MediaTek Helio G25-ös lapkakészlet teljesít szolgálatot. Ez utóbbi egy nyolcmagos kialakítású, PowerVR GE8320-as GPU-val kiegészített chipset, melynek a legtöbb mobiljáték vagy az erőforrásigényesebb applikációk futtatása sem okoz problémát.

Mindehhez 2GB RAM és 32GB belső tárhely kapcsolódik, amit micro SD kártyával természetesen bármikor tovább bővíthetünk majd. Az eszköz gyárilag Android 10 operációs rendszerrel érkezik, amit a Xiaomi jól ismert MIUI 12. generációs kezelőfelülete, illetve a hozzá kapcsolódó extrák emelnek ki a sorból.

A fényképezés területén az eszköz egy 5 megapixeles HDR-képes szelfikamerát kapott az előlapra, míg a hátlapján egy 13 megapixeles, LED vakuval és panorámafotózásra alkalmas lencse teljesít szolgálatot. Mindezt egy 5000 mAh-s akkumulátor látja el energiával, így a kiváló üzemidő kedvelőinek is jó választás lesz.

Mindent a Xiaomi Redmi 9C okostelefonról

A Xiaomi Redmi 9C okostelefon egy kicsit drágább lesz ugyan, mint a 9A, cserébe azonban bizonyos pontokon erősebbnek tűnik, így főként az extra erő és természetesen a fotózás kedvelői találhatják majd meg vele a számításaikat.

Nagyon olcsón érkezik Európába a belépő szintű Xiaomi Redmi 9A és a Redmi 9C

A kijelző terén ebben az eszközben is egy 6,53 hüvelykes, 720×1600 képpontos, 20:9-es képarányú panelt állítottak szolgálatba, a hardverek kapcsán azonban már van különbség. A 120 euróért cserébe ugyanis itt már MediaTek Helio G35-ös lapkakészletet kapunk – ami csipetnyit gyorsabb, mint a G25-ös modell -, de a memória terén itt is 2GB RAM és 32GB ROM lesz az alap.

Természetesen választhatunk drágább és ezzel erősebb változatot is, ennek megfelelően 140 euróért 3GB memóriával és 64GB-os belső tárhellyel vihetjük majd haza az eszközt, azonban a MIUI 12-vel felvértezett Android 10 operációs rendszer, valamint az 5000 mAh-s akkumulátor itt is megtalálható lesz.

Amiben nagy különbség tapasztalható a sima Xiaomi Redmi 9A-hoz mérten, az a kamerás teljesítmény. Bár a csepp alakú szenzorsávba rejtett 5 megapixeles szelfikamera itt is adott, a hátlapon azonban már három kamerát találunk, így a 13 megapixeles központi szenzorhoz társult egy 5 megapixeles makró- és egy 2 megapixeles mélységérzékelő fényképezőgép is.