Nagyon kelendő a hűtéstechnika terén is forradalmi Xiaomi Mi Mix Fold

Hatalmas népszerűségre tett szert a Xiaomi első hajlítható kijelzővel ellátott okostelefonja, mely a mi régiónkban egyelőre még nem jelent meg, de a világ másik részén már kapható – legalábbis akkor, ha éppen nincs belőle készlethiány.

Xiaomi Mi Mix Fold

Merthogy a hírek szerint a kínai boltok polcaira került első szállítmány alig egyetlen perc alatt teljesen elfogyott, ami azt jelenti, hogy ennyi ideig tartott eladni a gyártónak nagyjából 30-40 ezer készüléket, az elszámolt bevételek alapján ugyanis ennyi telefonról lehetett szó első körben a 400 millió jüanos bevétel alapján.

Várható volt a siker

A nagy siker ugyanakkor természetesen várható volt, hiszen a Xiaomi a konkurens gyártók termékéhez viszonyítva meglepően alacsony áron kínált kimagasló tulajdonságokat és képességeket, ezáltal a hajlítható kijelző csak egy extra a sok közül, mellette kifejezetten jó üzemidőt kínáló, 67W-os gyorstöltéssel rendelkező akkumulátor, de még Harman/Kardon hangszórók is helyet kaptak benne.

Xiaomi Mi Mix Fold hangszórók

Ezen felül a Xiaomi Mi Mix Fold egyik különlegessége még a folyékony kameralencse alkalmazása, mely egy teljesen új technológiát jelent, érdekessége pedig nem más, minthogy ennek a különleges megoldásnak köszönhetően képes elektronikus formában változtatni a lencse fókusztávolságát.

Az eszköz nagy sikerét természetesen az elérhető árkategória is megtámogatta, hiszen az alapmodell 12GB RAM és 256GB ROM társaságában átszámítva alig kerül többe, mint 450 ezer forint, de az 512GB belső tárhellyel rendelkező típus sem sokkal drágább 500 ezer forintnál. Ezek az árazások messze jobbnak nevezhetők, mint a konkurens gyártók termékeinél tapasztaltak.

A hűtés tekintetében is forradalmi technológiát találunk

Noha eddig viszonylag kevés helyen hívták fel rá a figyelmet, de a csúcskategóriás Snapdragon 888 lapkakészletre épülő Xiaomi Mi Mix Fold a fentiek mellett a hűtés tekintetében egyaránt forradalmi megoldást alkalmazott. A gyártó ugyanis egy nagyon érdekes, tízkomponensű rendszert vezetett be az eszköznél, mely a szétnyitható panel mindkét felületére kiterjed, összességében pedig közel 23 ezer négyzetmilliméteres hőelvezető felületet kínál.

Xiaomi Mi Mix Fold hűtés

Ennek egy jelentős része folyadékon alapul, de találunk benne hőelvezető pasztát, többrétegű grafitlapot, a hajtáspontokon könnyen hajló szintetikus grafitlemezt, sőt a kijelző alatt egy nagyobbacska rézlap is elhelyezésre került emiatt. A Xiaomi Mi 11-ben nagyjából ennek a fele látja el a hűtési teendőket, így nem meglepő, hogy a Mi Mix Fold-ot ezen a téren is dicsérik.

A kialakításnak hála egyébiránt a hardveroldalon keletkező hő egy jelentős részét a gyártó átvezette a panel másik oldalára, így a hajlítható szárnyak két részén csapódik ki a hardver működése során keletkező hő, melynek pontos elvezetését összesen nyolc érzékelő ellenőrzi a telefonban, így végszükség esetén szoftveres beavatkozás is történhet annak érdekében, hogy az eszköz ne hevüljön túl.

Legújabb blogcikkek