Mit tehetünk, ha Xiaomi telefonunk kijelzője folyamatosan világít?

Egy okostelefon kijelzője rengeteg megdöbbentő hibajelenséget képes produkálni, amikor nagyon nehéz eldönteni, hogy hardveres vagy éppen szoftveres probléma áll a háttérben.

Mit tehetünk, ha Xiaomi telefonunk kijelzője folyamatosan világít?

Bizonyos esetekben nyilvánvaló, hiszen egy foltos, csíkozó vagy éppen villogó panel határozottan a kijelző problémáját, hardveres gondot vél sejtetni, de közel sem ennyire egyszerű a helyzet akkor, ha a készülék képernyője például folyamatosan világít.

Egyáltalán nem márkaspecifikus jelenség, tehát nem csak a Xiaomi telefonjaira jellemző, de kifejezetten kellemetlen, ha a készülék kijelzője egyik pillanatról a másikra folyamatosan világítani kezd vagy minden ok nélkül, rendszeresen bekapcsol.

Ilyen esetekben nagyon nehéz eldönteni, hogy hardveres vagy szoftveres probléma áll-e a háttérben, hiszen mindkét opció felmerülhet lehetséges magyarázatként, miközben egy rendkívül kellemetlen jelenségről beszélünk, ami megterheli az akkumulátort és egyéb gondokat idézhet elő.

Ha szoftveres probléma okozza a kijelző folyamatos világítását

Sokan talán nem is sejtenék, de a kijelző folyamatos világításának hátterében nagyon gyakran szoftveres gond húzódik meg. Elsőként például érdemes mindig valamilyen alkalmazásra gyanakodni, hiszen egy-egy rossz program komoly fennakadásokat idézhet elő.

Itt és most pedig közel sem arra gondolunk, hogy az alkalmazások értesítéseket küldhetnek, melyek folyamatosan bekapcsolják időszakosan a kijelzőt. Ez is kellemetlen lehet, de nagyon egyszerűen kikapcsolható vagy szüneteltethető, csak meg kell adni az adott applikációnak, hogy milyen automatikus értesítéseket küldhet.

Előfordulhat azonban nagyobb galiba, amikor egy alkalmazás összeakadt egy másikkal, vagy valamilyen kártevőt telepített a készülékünkre, amitől a kijelző újra és újra kivilágít. Ilyenkor a problémás applikáció törlése általában segítséget nyújt, de súlyosabb esetben a gyári beállítások visszaállítására is szükség lehet.

Vannak olyan esetek, amikor a kérdéses jelenséget a telefon operációs rendszerének hibája okozza, hiszen ez a felelős azért, hogy a kijelző a megfelelő parancsokra bekapcsoljon vagy kikapcsoljon, így ha a készüléken módosítottunk valamilyen alapbeállítást, az gyakran előidézheti a képernyő indokolatlan bekapcsolását.

A legtöbbször ezt csak a gyári beállítások visszaállításával lehet megoldani, de amennyiben a készülék magától, minden beavatkozás nélkül kezdte produkálni ezt a jelenséget, akkor érdemes hardveres hibára gondolni.

Ha hardveres probléma okozza a kijelző folyamatos világítását

Mivel a kijelzőt érintő hibáról van szó, sokan úgy gondolhatják, hogy konkrétan a képernyővel akadhat valami gond, azonban általános gyakorlat, hogy a folyamatos világítás a legritkább esetben kapcsolódik közvetlen módon a képernyőhöz.

Sokkal gyakoribb, hogy inkább a csatlakozóknál fordul elő valamilyen probléma, általában a szennyeződések lerakódása áll a háttérben. Ha például túl sok kosz és por torlódik fel a bekapcsológombnál, előfordulhat, hogy a készülék kijelzője folyamatosan, indokolatlanul aktiválódik.

Hasonló esettel találkozhatunk egy rossz védőtok esetén, sőt akkor is, ha a kosz és a por a töltőcsatlakozónál rakódott le, hiszen ilyenkor azt érzékelheti a készülék, hogy csatlakoztattuk a töltőt, amitől a képernyő világítása többször bekapcsolhat indokolatlanul.

Természetesen nem szabad elfelejteni, hogy ezt a hibajelenséget gyakran előidézheti valamilyen belső mechanikai meghibásodás is, ami minden esetben alaposabb feltárást és utánajárást igényel, hiszen egy rosszul csatlakozó kábel vagy egy törött alkatrész is előidézhet hasonló jelenséget.

Mivel egy okostelefon szétszedése mindig speciális eszközöket és nagy szakértelmet kínál, ezért a fenti probléma esetén érdemes felkeresni a Xiaomi Szervizt, ahol a gyors határidők mellett piacvezető árak várnak ránk, a szervizfutár szolgáltatásnak köszönhetően pedig még az sem jelent gondot, ha vidéken élünk, és nem tudjuk személyesen eljuttatni a problémás készüléket.

Legújabb blogcikkek

Xiaomi roller Bluetooth bekapcsolása

Xiaomi roller Bluetooth bekapcsolása

Xiaomi roller Bluetooth bekapcsolása A Xiaomi rollerek működtetéséhez nagyon fontos a Bluetooth kapcsolat. Ez a modern vezeték nélküli technológia ma már valamennyi okoseszközünkön elérhető, így

Tovább olvasom »