Minden fontos részlet kiszivárgott a Xiaomi Pad 7 Pro táblagépről

A Xiaomi már korábban elhatározta, hogy miután még mindig egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a piacon a táblagépek, ezért ők is szeretnének kivágni egy nagy szeletet ebből a tortából, így minden évben több új modellt bemutatnak a rajongók nagy örömére.

Minden fontos részlet kiszivárgott a Xiaomi Pad 7 Pro táblagépről

Az idei év pedig várhatóan szintén nem marad újdonságok nélkül, olyannyira nem, hogy kínai forrásokból már most kitudódott minden fontos részlet a Xiaomi Pad 7 Pro táblagépről, sőt egy rejtélyes OLED-paneles eszközről is, ami okozhat még meglepetéseket a konkurenciának.

A Pad 6 Pro utódján dolgozik a Xiaomi

A mindig megbízható forrásokkal szolgáló Digital Chat Station információi szerint szinte biztosak lehetünk abban, hogy a Pad 6 Pro táblagép utódjának bemutatójára készül a háttérben a Xiaomi, ami egyáltalán nem lenne rossz döntés a részükről, hiszen a hatodik generáció is nagyon szép sikereket aratott.

A Pad 7 Pro pedig képes lesz újabb magasságokba vinni a Xiaomi táblagépes terveit, illetve céljait, az említett forrás által kiszivárogtatott részletek alapján ugyanis gőzerővel jön a kérdéses újdonság, de az sem kizárt, hogy idén valami extrával is szolgál mellé a gyártó.

Maradjunk azonban egyelőre a hetedik generációnál, amiről megtudtuk, hogy a Xiaomi várhatóan a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészletre építi majd fel hardveres tekintetben, azaz erőből és teljesítményből biztosan nem lesz hiány, hiszen egy ilyen chipset mellé már memóriát is illik tervezni.

A forrás szerint a Pad 7 Pro mindehhez legalább egy 10 hüvelykes IPS LCD kijelzővel szolgál majd, de egy nagyobb képernyő beépítésére is nagy lehetőséget látnak, azonban bárhogyan is alakuljon, a 144 Hz-es képfrissítési gyakoriság minden esetben támogatott lesz, ami összhangban van a korábbi jelentésekkel.

Vékonyabb keretek, 120W-os gyorstöltés és HyperOS

Ami kiderült még, illetve biztosnak tekinthető a Xiaomi idén érkező táblagépéről, az nem más, minthogy a készüléket szeretnék vékonyabb keretekkel ellátni, így a küllem tekintetében is egy újabb szintre léphet.

Ezen felül a gyártó már az alapmodellben is egy olyan komoly kamerarendszert alkalmazna, mint ami a Xiaomi 14-es sorozatban megtalálható volt, szoftveres tekintetben pedig a Pad 7 Pro az Android 14-es operációs rendszerre épülő HyperOS-re épülhet majd fel.

A tablet várhatóan egy 10 000 mAh-s akkumulátorral érkezik, ami teljesen általános ebben a kategóriában, az viszont kevésbé, hogy ezt a Xiaomi 120W-os gyorstöltéssel szeretné megtámogatni.

Mindezt várhatóan teljes audio-élmény egészítené ki, hiszen a Pro modellbe négy hangszóró kerülne, amelyek Dolby Atmos támogatást kapnának, vagyis a hangminőség tekintetében biztosan nem okoz majd csalódást.

Hogy a készülék mikor érkezik és milyen árcédulával, az egyelőre nem ismert még, azonban az már körvonalazódik, hogy a gyártónak talán lesz egy meglepetése az idei évre.

Jöhet egy Xiaomi Pad 7 Max?

A szivárgások alapján szinte mérget vehetünk arra, hogy nem a Xiaomi Pad 7 Pro lesz az egyetlen táblagép idén a gyártó kínálatában, hiszen az említett forrás szinte biztos egy második eszköz érkezésében is.

Erről jelenleg annyit tudni, hogy a Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészletre építi fel a kínai óriás, a kijelző tekintetében pedig egy OLED panel kerülhet bele, és várhatóan 2024 harmadik negyedévében számíthatunk érkezésére Pad 7 Max név alatt.

Legújabb blogcikkek