Miért kell Xiaomi telefonunk törött kijelzőjét mielőbb kicserélni?

Bármilyen telefontípusról is legyen szó, a kijelzőcsere valamennyi modellnél határozottan a leggyakoribb beavatkozásnak tekinthető, ami nem véletlen, hiszen dacára az egyre fejlődő védelmi technológiáknak, a képernyő még mindig egy nagy és sérülékeny felület.

Miért kell Xiaomi telefonunk törött kijelzőjét mielőbb kicserélni

A körülményektől is függ ugyan, de sok esetben elegendő lehet a földre ejteni a készüléket ahhoz, hogy visszafordíthatatlan meghibásodás keletkezzen rajta, aminek részeként sok esetben nem csak esztétikai problémákkal találkozhatunk.

Hangsúlyozandó még egyszer, hogy ez a jelenség valamennyi gyártó modelljére jellemző, így a Xiaomi okostelefonjainál is legalább ennyire gyakran találkozhatunk a jelenséggel, melyek zömét általában csak a kijelző csere tudja megoldani.

A Gorilla Glass még nem megoldás

Sokan csak legyintenek a kijelző repedésének vagy törésének problémájára, mert okostelefonjukat újgenerációs Gorilla Glass bevonat óvja a sérülésektől. 

Bár ez a bevonat valóban óriási fejlődésen ment keresztül az elmúlt néhány évben, tényleges védelemre azonban nem számíthatunk tőle a nagyobb erőhatásokkal szemben, hiszen ezt csak a karcolásokra, a kisebb sérülések elhárítására tervezték.

A Gorilla Glass tehát önmagában még nem képes csodát tenni, de még az olyan kiegészítők sem mindig, mint a fejlett kijelzővédő fóliák vagy üvegek. Ami ilyenkor megoldás lehet, az egy jó minőségű és kellően vastag tok, mely minden oldalról védi a készüléket.

Egy ilyen háttér mellett van esélyünk arra, hogy a telefon kijelzője ne sérüljön, ne törjön el vagy legfeljebb olyan sérülést szenvedjen, amitől az még használható marad. 

A legtöbb tulajdonos azonban nem ilyen szerencsés, ezért amennyiben a készülék kijelzőjében jelentősebb kár keletkezett, akkor érdemes mielőbb szervizbe vinni, méghozzá az alábbiakban kifejtett okok miatt.

A törött kijelző más hibáknak is utat nyithat

Az egyik legnagyobb probléma a törött kijelzők kapcsán, hogy ilyenkor a legtöbbször megsérül a kérdéses telefon elsődleges védvonala, azaz konkrétan az előlap külső borítása is, ami azért baj, mert utat nyithat újabb sérüléseknek.

Ezeken a repedéseken keresztül ugyanis kosz, por és nedvesség juthat a készülék belsejébe, így bár sok esetben egy kijelző cseréje sem olcsó, ha viszont emiatt más elemei is meghibásodnak a telefonnak, akkor egy sokkal magasabb javítási összeg várhat ránk.

Olyan komoly probléma ez, hogy az alaplap meghibásodásával vagy az akkumulátor zárlatával akár végérvényesen is tönkre tehetjük a telefonunkat ilyen esetekben, ami sokak számára megfizethetetlen, ezért nem érdemes hanyagolni a javítást.

A törött kijelző sérülést okozhat

Ami nagy bajt okozhat még a törött kijelzők kapcsán, az nem más, minthogy a külső üvegfelület darabkái elmozdulhatnak egymáson, illetve egymás mellett, ami komolyabb sérülések előidézője is lehet.

A készülékeket ugyanis ezen a ponton üvegszerű anyag fedi, ami törés esetén szilánkokat, vágásra alkalmas éleket tud produkálni. Ez olyannyira komoly gond, hogy a telefon használata során elvághatjuk az ujjunkat, sőt szilánk is kerülhet a bőr alá.

Nem ritka azonban, hogy sokan telefonálás közben tapasztalják meg a problémát, amikor az arcukat vágják meg a törött kijelző darabjával, esetleg ezen a puha és érzékeny részen kerül szilánk a bőrbe, ami akár életre szóló hegeket is eredményezhet.

Ezért sem szabad tehát sokáig halogatni a Xiaomi kijelző cserét!

A törött kijelző csökkenti az esztétikai és az anyagi értéket

Nem elhanyagolható szempont sokak számára, hogy a telefon törött kijelzője alaposan képes lecsökkenteni a készülék esztétikai értékét, hiszen megszűnik általa az egységes összkép, ami sokak számára okozhat nagy kellemetlenséget.

Ezen felül pedig az anyagi értéket is csökkentheti, ami szintén rengeteg tulajdonosnál lényeges szempont. Sokan ugyanis még mindig évente cserélnek telefont, és ha a kérdéses modell éppen a prémium kategóriából származik, akkor egy törött kijelző alaposan leronthatja az értékét.

Legújabb blogcikkek