Mi 10 Lite név alatt olcsó 5G-s készüléket hoz Európába szeptemberben a Xiaomi

Az újgenerációs mobilhálózatok idén már sikeresen meghódították a felsőkategóriás okostelefonok piacát, és a középkategóriában is kezd megszokottá válni az 5G jelenléte, azonban a belépő szint még nagyon messze van attól, hogy a technológia mindennapossá válhasson benne. A Xiaomi azonban hamarosan egy olyan elérhető árú készüléket hoz az európai piacra, mely a hardverek terén ugyan a középkategória alsó szegmenséhez kapcsolódik, ellenben az árcédula tekintetében a megfizethető szintet képviseli.

Mi 10 Lite név alatt olcsó 5G-s készüléket hoz Európába szeptemberben a Xiaomi

Slágerlapka memóriában gazdag körítéssel

A Xiaomi Mi 10 Lite névre keresztelt készüléket várhatóan még idén szeptemberben elhozza közénk a kínai gyártó, ami kifejezetten erős hardvereket vonultat majd fel. A központi lapkakészletet a középkategória idei sztárjaként ünnepelt Qualcomm Snapdragon 765G képviseli, mely nem elég, hogy 7nm-es gyártástechnológiára épül, a nyolcmagos kialakítás mellett pedig Adreno 620-as GPU-val lett kiegészítve, de elsődleges vonzereje mégis az, hogy képes lesz kezelni az 5G-kapcsolatot.

A készülék mindezen felül memóriával is gazdagon el lesz látva, így míg a 64 és a 128GB ROM-mal szerelt eszközökhöz 6GB RAM-ot társítottak, addig a 256GB belső tárhelyhez már 8GB RAM-ot helyezett el a gyártó, amivel közel a felső kategória alsó felébe is átlóg a készülék, annyira széles skálát ölel fel. Hogy mindemellé egy 4160 mAh-s, 20W-os gyorstöltéssel kiegészített akkumulátor társulhat, az már csak hab azon a bizonyos tortán.

Nagy kijelző, összesen öt beépített kamera

Hogy a Xiaomi mennyire odafigyel a lehető legmagasabb szint és színvonal elérésére, azt mi sem bizonyítja jobban más, minthogy az eszköz egy 6,57 hüvelykes AMOLED kijelzővel büszkélkedhet, ami a HDR10+ támogatása mellett 1080×2400 képpontos felbontásra képes, a sérülésektől pedig a Gorilla Glass ötödik generációs bevonata óvja meg. Nagy előnye, hogy a Mi 10 Lite 5G európai változatában sem a hátlapra vagy a ház oldalára, hanem közvetlenül a képernyő alá került az ujjlenyomat-olvasó, miközben a szelfikamerát még nem sikerült elrejteni, azt egy csepp alakú szenzorhelyre építették be, a 16 megapixeles, panorámaképek készítésére is alkalmas szenzor azonban önmagában is jól megállja majd a helyét.

Xiaomi Mi 10 Lite nagy kijelző, összesen öt beépített kamera

A professzionális fotózás érdekében a készülék a hátlapon egy négy szenzorból álló kameraszigetet vonultat fel, melynek központi eleme egy 48 megapixeles fényképezőgép lett. Ezt egészíti ki egy 8 megapixeles szélesvásznú-, egy 2 megapixeles makró- és egy szintén 2 megapixeles mélységérzékelő kamera. Segítségükkel nem jelent problémát a 30fps-sel futó 4K-s videók rögzítése sem többek között!

A verhetetlen ár miatt lesz a legvonzóbb

Egy ilyen hardverrel ellátott készülékért sok gyártó százezreket is elkérhet, azonban a Xiaomi azzal szeretné vonzóvá tenni a vásárlók előtt a Mi 10 Lite 5G-t Európában, hogy nagyon alacsony árat határoz meg hozzá. A hírek szerint ezért a konfigurációért mindössze 299 eurót kérnek majd el, ami nagyjából a 100 ezer forintos kategóriát képviselheti, mely egy 5G-s telefon esetében, ilyen hardverek esetén kifejezetten barátinak nevezhető!