Mennyi ideig tart egy Xiaomi kijelző csere?

Egy okostelefon meghibásodása valamennyi esetben óriási kellemetlenségeket okoz a tulajdonosok számára, hiszen ezek az eszközök a mindennapjaink részét képezik, így ma már a leghétköznapibb teendők során is szükségünk van rájuk.

Mennyi ideig tart egy Xiaomi kijelző csere?

A legtöbb okostelefon esetén a kijelző meghibásodása jelenti a leggyakoribb problémát, ami nem meglepő, hiszen a masszív védelmi vonalak ellenére is rendkívül sérülékeny elemekről beszélünk. Elegendő egy rossz mozdulat ahhoz, hogy a képernyő-, ezáltal gyakran a telefon is azonnal használhatatlanná váljon.

Mivel a kijelző cseréje minden esetben nagy szakértelmet, speciális szerszámokat és jó minőségű alkatrészeket igényel, ezért fontos mindig szervizre bízni a beavatkozást, amivel kapcsolatban nagyon gyakori kérdés, hogy meddig tart egy Xiaomi okostelefon esetében a teljes beavatkozás?

A Xiaomi kijelző csere folyamatát több tényező is befolyásolhatja

Rendkívül nehéz pontos időtartamot kijelölni abban az esetben, ha egy Xiaomi okostelefon kijelzőjének cseréjéről beszélünk, hiszen ahány sérülés, illetve ahány modell, rendszerint annyiféle intervallum várhat ránk.

Amennyiben a szerviz túlterheltségét nem vesszük figyelembe, akkor is lényeges szempont lesz a kalkuláció során a készülék állapota, hogy mennyire törött össze, egyáltalán milyen sérüléseket szenvedett, hiszen előfordulhat bizonyos esetekben például hosszabb szerelési idő.

Különösen egy kijelző cseréjénél gyakoriak a rejtett hibák, amelyek csak akkor bukkannak elő, amikor a sérült panel kikerült a helyéről. Ezek nemcsak a költségeket emelhetik meg, hanem a szerelés időtartamát egyaránt megnövelhetik, hiszen több alkatrésszel kell dolgozni, gyakran jelentősebb mértékben szét kell szerelni a telefont is hozzá.

Konkrétan a kijelző cseréje egyáltalán nem tart sokáig – egy gyakorlott szervizes akár 60 perc alatt képes elvégezni a folyamatot –, de hangsúlyozandó még egyszer, hogy ez akár 90-120 percig is elhúzódhat annak fényében, hogy milyen módon sérült a telefon, illetve milyen egyéb problémái vannak még.

Hogy miért kell akkor mégis gyakran órákat várni a készülékre?

A kérdés jogos, a válasz pedig logikus lesz: a mai okostelefonok többségét már nem csavarokkal rakják össze, amelyek az összereléskor rögtön használhatóvá teszik a készüléket, hanem ragasztják.

A ragasztónak pedig van egy rossz tulajdonsága: a száradási idő, amit minden esetben meg kell várni türelmesen, ellenkező esetben a kijelző kimozdulhat a helyéről, rossz helyen szilárdulhat meg, ami a későbbiekben idő előtti meghibásodáshoz vezethet.

Sok esetben ezért akár 3-4 órát is várni kell a kijelző cserén átesett Xiaomi telefonokra azért, hogy utána pontosan olyan minőségben használhassuk őket, mint korábban. Nem mellesleg a szerelésre és a cserealkatrészre vonatkozó garancia is csak ekkor érvényesíthető.

Amennyiben szervizfutár szolgáltatást igényeltünk, akkor ez nyilván nem okoz problémát, hiszen a csomagolás előtt, illetve később az út során a ragasztó kellő mértékben meg tud száradni ahhoz, hogy az ismételt kézbe vételt követően a készüléket azonnal biztonságosan használni tudjuk.

Mikor van szükség a kijelző cseréjére?

Dacára az egyre jobb minőségű protektorbevonatoknak, az okostelefonok leggyengébb pontja még mindig a kijelző, így a legtöbb esetben fizikai sérülések miatt van szükség a kérdéses alkatrész cseréjére, így kisebb-nagyobb repedés vagy törés esetén.

Ezen felül kizárólag az alkatrész teljes cseréjével orvosolható, ha a panel érintőfelülete nem reagál semmire, de az olyan képernyőhibák, mint a csíkozás, a foltosodás, a vibrálás vagy a fakulás szintén kizárólag csak egy új kijelzővel javítható meg.

Legújabb blogcikkek