Külön mélynyomó és 100W-os teljesítmény: íme a Xiaomi legújabb hangsugárzója!

A hangszórók és hangsugárzók piacán is szeretne az élre törni a Xiaomi, akik a minap bemutatták legújabb szettjüket, mely szokás szerint verhetetlen ár-érték aránnyal kecsegtet a felhasználók számára, így olcsó és kimagasló hangteljesítmény jellemzi az elsőre kissé furcsa, mindössze 100W Bluetooth 5.0 SoundBar + 6.5 Inches Subwoofer névre keresztel terméket.

Xiaomi Subwoofer

Nem az első próbálkozása a Xiaominak

Természetesen nem ez az első eset, hogy a gyártó kipróbálja magát ebben a szegmensben, hiszen 2018-ban már piacra dobtak olyan hangszórókat, melyeket kifejezetten televíziózáshoz, illetve házimozizáshoz készítettek. 

Már azt a terméket is kiváló ár és remek tulajdonságok jellemezték, így nem meglepő, hogy a hangsugárzó hatalmas népszerűségre tett szert, miközben modern külsője mellett a négyutas hangszórói miatt egyaránt sokan szerették, azonban voltak hiányosságai, melyeket az új termék most kivétel nélkül orvosol.

Külön mélynyomó biztosítja a bömbölő basszust

Amivel kapcsolatban a Xiaomi 100W Bluetooth 5.0 SoundBar a legnagyobb előrelépést tudja felvonultatni közvetlen elődjéhez mérten, az alighanem a hozzá csatlakoztatható 6,5 hüvelykes Subwoofer, azaz egy nagy teljesítményű mélynyomó, amit külön jeleznek ugyan a terméknévben, de valójában a csomag részét képezi, a hangsugárzóval együtt kínálja a teljes hangképet.

A 6,5 hüvelykes mélynyomóval közösen így egy öt meghajtóegységből felépülő hangszóró-csomag vár ránk, melyből maximum 100W teljesítményt tudunk kihozni. A különálló mély mellett a fektetett dizájnnal rendelkező, tehát egy nagyobbacska és hosszúkás hangládával rendelkező eszközben két magas-, valamint két középtartományban ideális hangszóró helyezkedik el, melyek a mélynyomóval együtt közösen elképesztően realisztikus hangzást tudnak adni egy nagyobb hálószobában vagy nappaliban is.

Nincs szükség vezetékekre, csak Bluetooth kapcsolatra

Bár lehetőségünk van AUX- és optikai kimeneten keresztül is hozzákötni a televízióhoz, ha esetleg a kábeles megoldások hívei vagyunk, azonban teljes egészében megszabadulhatunk ettől a sok kellemetlenségtől, hála a Bluetooth 5.0 támogatásnak, amivel az eszköz teljes egészében valós idejű hangot tud sugározni magából minden egyes tartalom mellé.

 

A legjobb azonban, hogy emiatt nemcsak televízióhoz, hanem számítógépekhez, okostelefonokhoz, de akár táblagépekhez is rendkívül egyszerűen csatlakoztatható. Mindezért ráadásul kifejezetten kedvező árat kalkulált a Xiaomi, így a termék maximum 250 dollárért – bőven 80 ezer forint alatt – hódíthatja meg a piacot, ami ebben a kategóriában abszolút az élmezőnyhöz sorolható a felsorakoztatott tudás és a megjelenés ismeretében.