Közel 200 megapixeles kamerával büszkélkedő Xiaomi okostelefon érkezhet jövőre

Hatalmas harc folyik az okostelefonos piacon jelenleg a gyártók között azért, hogy elsők lehessenek a kamerateljesítmény tekintetében. Ezen a téren folyamatos a körforgás, állandó a harc, de nagyon úgy tűnik, hogy jövőre a Xiaomi mindenkit a sarokba állíthat majd.

Közel 200 megapixeles kamerával büszkélkedő Xiaomi

Arra azonban akár mérget is vehetünk, hogy bőven az elsők közé verekedhetik magukat a mobilos fotózás világában, hiszen kínai források úgy tudják, hogy a gyártó egy olyan okostelefonon dolgozik, melybe egy közel 200 megapixeles központi szenzor kerül majd bele.

Telefonban még nem volt ilyen nagy teljesítményű kamera

A kínai Digital Chat Station úgy értesült, hogy a Xiaomi jövőre érkező csúcsmodelljébe kerülhet majd bele az a kamera, amekkora teljesítményű egy telefonban korábban még soha nem kapott helyet. Egészen konkrétan egy 192 megapixeles típusra számíthatunk, mely várhatóan képes lesz 16:1-es képpontegyesítés mellett, négyszeres natív zoommal, akár 12 megapixelen keresztül készíteni a fotókat.

Mint ismert, az iparági források szerint jelenleg a Samsung dolgozik egy olyan 200 megapixeles – illetve ahhoz közeli – ISOCELL kameraszenzoron, ami megfelelhet a fenti leírásoknak. Emiatt sokan úgy vélik, hogy a dél-koreai óriás által fejlesztett technológia kaphat majd helyet a Xiaomi készülékében.

Ha ez így lenne, akkor ismét a Xiaomi hozna be elsőként a piacra egy a Samsung kutatási és fejlesztési részlege által megálmodott újdonságot, amire korábban már több alkalommal is volt példa.

Illetve nemcsak a piacon való bemutatásra, hanem általánosságban a Samsung által gyártott alkatrészek használatára a Xiaomi készülékein belül, ezáltal korábban már például több olyan magasan fejlett kameraszenzort is alkalmazott a kínai gyártó, melyet valójában a dél-koreai rivális fejlesztett ki.

Hatalmas teljesítmény egy csúcshardver mellett

Egyelőre sajnos nagyon keveset tudni a Xiaomi első olyan okostelefonjáról, melybe közel 200 megapixeles kamera kerülhet, de néhány részletre azért mérget vehetünk hozzá kapcsolódóan. Az egyik ilyen a négyszeres zoom képessége, amit alighanem csak egy ránézésre is igencsak méretes szenzorral tudott elérni a gyártó, de mivel az eszköz rengeteg képpontot kezel, ezért nagyon erőteljes hardveres háttérre is szükség lesz hozzá.

Mivel a Snapdragon 888 mai technológia, ezért alighanem a készülékbe már ennek az utódja, a Snapdragon 895 kerülhet majd bele, mely 4 nanométeres gyártástechnológiával, Kryo 780-as processzormagokkal és ARMv9 architektúrával felvértezve kínálhatja a legmagasabb minőséget a fotózás tekintetében is.

Ezen felül az egészet az Adreno 730-as grafikus chip segítheti meg, de több forrás is biztos abban, hogy az összetett kamerarendszer mellett ismét ad majd a külsőségekre is a Xiaomi, így erőteljesen lekerekített termékdizájn, a frontoldalon pedig kameralyukas megoldás jellemezheti a Mi 11 utódját.

A telefon legkorábban a jövő esztendőben kerülhet majd fel a boltok polcaira, azonban nem véletlenül szivárogtak már ki róla az első részletek, hiszen bemutatójára a megszokott időben, várhatóan december végén kerülhet sor.

Legújabb blogcikkek