Kompakt megjelenésű, csúcshardverrel szerelt telefonon dolgozik a Xiaomi

Kompakt megjelenésű, csúcshardverrel szerelt telefonon dolgozik aAz iPhone 12 Mini óta tudjuk, hogy a piac mennyire imádja a kompakt megjelenésű, mégis erős, mondhatni csúcskategóriás hardverrel szerelt okostelefonokat. Annak idején az Apple termékére az egész piac reagált, a Xiaomi például a Mi 9 SE készülékkel, azonban ez a divathullám amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is ült. Xiaomi

Xiaomi 12X

Csakhogy azóta is rengetegen várják ennek a kompakt készüléknek az utódját az Android alapú megoldások kedvelői közül, és egyre biztosabbak lehetünk abban, hogy Xiaomi és Redmi márkanév alatt egyaránt megjelenhet egy-egy olyan eszköz, ami megfelel majd ennek a kritériumnak.

A Xiaomi készül valamire

Egyre több külsős forrás állítja, hogy a Xiaomi háza táján formálódik egy olyan készülék, ami egyszerre rendelkezik kompakt megjelenéssel, illetve csúcskategóriás, de mindenképpen a felső ligát erősítő hardverrel.

Több helyről is érkeztek hírek ugyanis olyan Snapdragon 870-re épülő készülékekről – egyszerre többről is –, melyek kifejezetten aprócska megjelenéssel rendelkezhetnek a mai átlaghoz viszonyítva, így képernyőjük átmérője sokkal közelebb van a hat-, mint a hét hüvelykhez.

Egészen pontosan 6,3 hüvelykes képátlóval rendelkező eszközökről van szó, tehát valóban kifejezetten aprócska készülékekről beszélünk, melyek kapcsán sokan nem zárják ki azt sem, hogy a hagyományos megoldások mellett kagylószerű változatokkal is találkozhatunk, aminél egy vékony kávákra épülő küllemmel kifejezetten hatásos végeredményt érhetne el a gyártó.

A Xiaomi 12X lehet az első ilyen okostelefon

Természetesen már egészen konkrét szivárgások is napvilágot láttak arról, hogy melyik lehet az a telefon, amelyik először megfelelhet ezeknek a kritériumoknak. Több forrás is egyértelműen állítja, hogy a kérdéses készülék a Xiaomi 12X lesz, ami bár a méretek tekintetében a közelébe sem érne az aprócska Mi 9 SE-nek, de sokkal kisebbnek ígérkezik a manapság megszokott telefonoknál.

Nem ez az első eset, hogy a közelgő Xiaomi 12 termékcsalád kapcsán különféle információk látnak napvilágot, noha eddig inkább csak a legnagyobb, Snapdragon 898 lapkakészlettel szerelt Ultra változatról kerültek napvilágra szivárgások. Most azonban a Xiaomi 12X-ről, avagy egy kifejezetten aprócska modellről hallhattunk, mely leginkább aprócska megjelenésével hívja majd fel magára a figyelmet, hiszen a készülék képátlója mindössze 6,28 hüvelykes lesz, amihez egy 145,4 x 65,4 milliméteres készülékház kapcsolódik.

Ez kifejezetten aprócskának számít a manapság jellemző okostelefonos méretezések között, noha a paraméterek senkit se ijesszenek el, hiszen ennek ellenére is kifejezetten erős hardverről beszélhetünk, például a kijelző panelje is egy 120 Hz-es, FHD+ AMOLED képernyő lesz, ami 1080×2400 képpontos felbontással büszkélkedhet majd. Ezen felül a Snapdragon 870-es lapkakészlet nagyon erőteljes hátteret biztosít az eszköznek, miközben az 50 megapixeles központi kamera miatt is főhajtás illeti a készüléket.

A nagy kérdés egyedül az árcédula, hiszen a Xiaomi csúcsmárkáját képviselő termékcsalád legkisebb tagjaként kerülhet majd piacra. Ennek megfelelően nem kizárt, hogy túl magas árcédula kerül rá, márpedig amennyiben a Poco F3 útját követné a gyártó – ebben a modellben is ez a chip volt a központi elem, mégis olcsó tudott maradni –, akkor hatalmas sikert arathatna a 12X.

Legújabb blogcikkek