Így válasszunk aktivitásmérőt 2020-ban

Egyre fontosabb szerepet töltenek be mindennapjainkban az aktivitásmérők, hiszen a legtöbb ember nagy figyelmet fordít a saját egészségére, egy ilyen eszközzel pedig lényegesen egyszerűbb kordában tartani magunkat, legyen szó akár a plusz kilók elleni harcról, akár a rendszeres testmozgáshoz kapcsolódó ösztönzésről. Hogy miként válasszunk aktivitásmérőt 2020-ban? Lássuk a legfontosabb kritériumokat:

Xiaomi Mi Band

A cél szentesíti az eszközt

Nagyon fontos az aktivitásmérő vásárlása előtt mindig tisztázni azokat a célokat, melyeket szeretnénk elérni a kérdéses eszköz segítségével. A funkciók ugyanis alapvetően meghatározzák az árkategóriát, éppen ezért felesleges EKG- és egyéb prémium szenzorokkal ellátott típust választanunk magunknak, ha például csak lépésszámlálásra akarjuk használni a terméket, esetleg csak néhány applikációval kötnénk össze, hogy akkor is kapjunk értesítést üzeneteinkről vagy a bejövő hívásokról, ha a telefonunkat nem tudjuk a kezünkbe venni. Annak függvényében érdemes szűrni tehát elsőként az aktivitásmérőket, hogy rendszeres edzéseken alkalmaznánk vagy csak hétköznapi használatra kellene.

Milyen edzésekre használnánk?

Egyáltalán nem mindegy, hogy az aktivitásmérőnket csak egy-egy kocogásra vinnénk magunkkal, vagy minden nap alkalmaznánk az edzőteremben is. Léteznek ugyanis tipikusan olyan termékek, melyek a szoftveres ellátottság tekintetében mindkét szegmenst kiszolgálják, de az árkategória terén gyakran óriási eltérések lehetnek az egyszerűbb típusok, valamint az erős szoftveres háttérrel, pulzusmérővel, különféle edzésmódokkal vagy éppen alvásfigyelővel ellátott alternatívákhoz mérten.

Xiaomi mi band 5 Sport

A vízállóság is sokaknak fontos lehet

Az ízületkímélő jelleg miatt nagyon sokan űznek vízi sportokat, vagy járnak el úszásra épülő edzésekre. Kifejezetten előnyös lehet, ha ilyenkor egy aktivitásmérő is velünk van, hiszen rengeteg kalóriát égethetünk el egy-egy ilyen alkalom során. Ehhez azonban lényeges, hogy a termék vízálló legyen, és rendelkezzen olyan edzésmóddal, ami az úszáshoz, a vízi mozgáshoz kapcsolódik.

Ugye te sem akarod minden nap tölteni?

Mivel az aktivitásmérők aprócska szerkezetek, ezért értelemszerűen akkumulátorból sem tudnak óriási teljesítménnyel ellátott típusokat beszerelni a mérnökök. Ennek ellenére azonban ma már léteznek olyan eszközök, melyek egyetlen töltéssel akár 20 napot is kibírnak. Ez alá soha ne adjuk, ha aktív használatot tervezünk, ellenkező esetben sok fejtörést okozhat majd az állandó töltögetés.

Azért a dizájn terén se okozzon csalódást

Egyáltalán nem mindegy manapság az sem, hogy egy aktivitásmérő milyen megjelenéssel büszkélkedhet. A legtöbb gyártó szerencsére egyszerű, modern és letisztult dizájnt követ, méghozzá könnyed kialakítás és kezelhetőség társaságában, hogy edzés közben se okozzon gondot az eszköz alkalmazása. Érdemes a tartósságra is gondolni a döntéskor, így például a gumírozott műanyag szíjas megoldások nagyon jól bírják a gyűrődést, nem mellesleg cserélhetők is, ha probléma lenne velük.

Xiaomi mi band 5 Global

Amennyiben a fenti kritériumoknak maximálisan megfelelő, látványosan modern megjelenésű, erős szoftveres támogatású és nagytudású, mindemellett pedig tartós aktivitásmérőt keresünk magunknak, a Xiaomi Mi Band 4 az egyik legjobb alternatíva lesz – méghozzá verhetetlen árkategóriában.