Hogyan őrizd meg Xiaomi telefonod akkumulátorának élettartalmát!

Van egy jó hírünk. Az új okostelefon vásárlásnál nem kell “kisütnünk” első töltéskor az akkumulátort. Nem kell 10-20 órán keresztül a töltőn hagynunk. Ezeket a lítium-ion akkumulátorokat úgy tervezték, hogy bármiféle “előtöltés” nélkül is használhatóak legyenek, akár azonnal a vásárlás után.

Lehetőség szerint ne hagyd teljesen lemerülni, mert az akkumulátorokat töltési ciklusokra gyártják, és minden egyes nullára merüléskor elhasználsz egy ilyen ciklust. Azonban néha nem árt néha egy teljes töltési ciklust is végrehajtanunk, havonta-kéthavonta egyszer. Szakértők szerint ez a folyamat újrakalibrálja az akkumulátort, ami megnövelni a teljes élettartamát. Töltés során ne helyezzük, telefonunkat olyan helyre ahol felmelegedhet. A lítium-ion akkumulátorok hőt termelnek, és töltés idején felmelegszenek. Ha töltés során felforrósodott autóban, vagy extrém meleg környezetben hagyod akkor súlyosan károsodhat. Az okostelefonok akkumulátorait 2000-3000 töltési ciklusra tervezték. Ezért használatuk során folyamatosan veszítenek élettartalmukból, így természetes, hogy bizonyos idő után cserére szorulnak.

Mit tehetsz ha Xiaomi telefonod akkumulátora rendellenesen működik vagy hirtelen lemerül? Hozd be hozzánk ingyenes állapotfelmérésre, és ha szükséges pár óra alatt, biztonságosan kicseréljük. A beszerelt akkumulátorra 6 hónap teljeskörű garanciát biztosítunk.