Hivatalosan is bemutatkoztak a Xiaomi Pad 5 és a Pad 5 Pro táblagépek

A sorozatos szivárgások után a Xiaomi formálisan is bemutatta legújabb tabletjeit, melyek több tekintetben is csúcskategóriás megoldást kínálnak, méghozzá meglepően elérhető árkategória társaságában.

Xiaomi Mi Pad 5

A Xiaomi Pad 5 és Pad 5 Pro a termékdizájn, a küllem tekintetében gyakorlatilag teljesen megegyeznek egymással, belül azonban meglepően nagy különbségeket találunk köztük, miközben utóbbi ráadásul bátran pályázhat a legerősebb Android operációs rendszerre épülő táblagép címére is.

Snapdragon lapkákkal, 6/8 GB rendszermemóriával

A megjelenítő terén sem spórolt a Xiaomi a tabletekkel, hiszen mindkettő egy 11 hüvelykes panelt kapott, melyek kivétel nélkül 2560×1600 képpontos felbontással és 120 Hz-es képfrissítési rátával büszkélkedhetnek, de a HDR10 és a Dolby Vision támogatásról sem kell lemondanunk esetükben, sőt a TrueTone opció szintén nem hiányzik.

Xiaomi Mi Pad 5 kijelző

A kijelző IPS technológiára épül fel, és maximálisan 500 nit fényerőre képes. Ezen a téren nagy különlegességet tehát nem találunk, de a kamera tekintetében már igen! A sima Pad 5 esetében ugyan még csak egy 13 megapixeles szenzor vár ránk, és a sima WiFi-s Pad 5 Pro is pusztán egy 13+5 megapixeles variánsot kap.

Amennyiben azonban az 5G képes Mi Pad 5 Pro mellett döntünk, akkor egy 50 megapixeles hátlapi kamerát kapunk a pénzünkért cserébe, ami tableteknél kifejezetten ritka nagy teljesítmény.

Nagy akkumulátorral és gyorstöltéssel

Az akkumulátor tekintetében a sima Xiaomi Pad 5 egy 8720 mAh-s modellt kapott, amit akár 33W-os gyorstöltés segítségével is feltölthetünk energiával. Ez már ebben a formában elképesztő teljesítményt jelent, de a Pro változat ezen is túltett.

Bár ebben csak 8600 mAh-s az akkumulátor, azonban 67W-os gyorstöltés tartozik hozzá, amihez fogható táblagépben korábban még soha nem kapott helyet. Ha belegondolunk abba, hogy ehhez mindössze 510 grammos összsúly, alig 7 milliméteres vastagság és négyhangszórós sztereó hangrendszer is tartozik, akkor rögtön a trónusra ültethetjük lelki szemeink előtt mindkét eszközt.

Digitális ceruzával, elérhető áron

A nagy riválisokhoz mérten a Xiaomi Pad ötödik generációjához is elérhető már egy digitális ceruza, mely Xiaomi Stylus név alatt mágnesesen rögzül, alig több mint 12 grammot nyom, két akciógomb is található rajta, érintésérzékelése pedig 240 Hz-es.

Saját akkumulátort kapott, így akár 8 órán keresztül használhatjuk egy töltéssel, ha szükség van rá. Hogy mindezt mennyiért adja majd a Xiaomi? Bár hivatalos európai árcédula egyelőre nincs, a kínai árak alapján nem kell aggódnunk az elérhetőség miatt.

A 6/128GB-os alap Xiaomi Pad 5 például átszámítva alig lesz több 90 ezer forintnál, de a 256 GB tárhellyel rendelkező típus sem drágább 105 ezernél. Ehhez viszont már nem kell sokat hozzátennünk, hogy 6/128GB-os Pro változatot kaphassunk, mely közel 120 ezer forintnak megfelelő összegtől indul.

Ha a legjobbat akarjuk, az 50 megapixeles kamerával, 8GB RAM-mal és 256GB belső tárhellyel ellátott 5G-s Pad 5 Pro a legdrágább, de ez is a miénk lehet már 160 ezer forinttól.

Legújabb blogcikkek