Gamer okostelefonnal bővül a Xiaomi Redmi széria

Nagy dologra szánta el magát a Xiaomi, akik úgy döntöttek, hogy a Redmi szériával beszállnak a gamer okostelefonok piacára, lévén egyre több gyártó kínálatában jelennek meg ezek a kifejezetten mobiljátékosok számára megálmodott készülékek, melyek minden tekintetben erőteljes hardvert kínálnak – gyakran elérhető áron.

Xiaomi Redmi Gamer

Kihívót kaphat a Realme GT Neo

Az idei évben a Realme GT Neo eddig egyedül tartja a frontot a gamereknek szánt okostelefonok között a maga kategóriájában, és bár a háttérben felsorakoztak már néhányan trónkövetelőnek – a Xiaomi például a Black Shark-szériával már a negyedik generációt hozza el az idén –, de ebben a közegben is megjelentek a kategóriák.

Ennek fényében szükség lett prémium minőségű, ámde inkább a középkategóriát kiszolgáló gamer okostelefonokra, amit nagyon ügyesen, és bőven idő előtt felismert a Xiaomi, hiszen a Redmi szériával most szeretnék meghódítani maguknak ezt a piaci rést is, méghozzá alighanem egy Mediatek Dimensity 1200-as lapkakészletre épülő okostelefonnal.

AMOLED kijelzővel, fizikai irányítógombokkal

Sajnos a Xiaomi egyelőre nem volt túl bőbeszédű a kérdéses Redmi okostelefon kapcsán, de két igencsak fontos érdekesség azért már így is kiderült róla idejekorán. Az egyik a lapos AMOLED kijelző megléte, mely alighanem egy Samsung E4 panel lehet a sorban, így a kimagasló minőségű megjelenés, a színhűség és a képfrissítési ráta már most garantált.

Ez azonban még közel sem minden, hiszen a Xiaomi állítólag fizikai irányítógombokkal, a konzolos kontrollerek esetén megfigyelhető ravaszokkal szeretné felvértezni a készüléket, de hogy ezeket hová vagy milyen formában helyezné el, azt egyelőre nem tudni még. Mindemellett azt sem, hogy eleve beépített funkcióról lesz majd szó, vagy egy extra kiegészítővel kerülnek fel rá a ravaszok, mint ahogyan a Black Shark esetén láthattuk már a felcsatolható kontrollert.

Mit tudunk még a hardverről?

Sajnálatos módon igencsak keveset. A memória mennyiségéről például még szivárgások sem láttak napvilágot, de mivel a középkategóriában is egyre jellemzőbb a 8GB RAM, egy gamer okostelefon esetén pedig különösen fontos lehet a megfelelő erő, ezért ezt alapvető mennyiségnek neveznénk, hogy a játékok futtatása ne okozhasson gondot.

Ezen felül a kamera kapcsán a hátlapi rendszerről hallottunk egyedül, mégpedig azt, hogy a több darabból álló megoldás központi eleme egy 64 megapixeles fényképezőgép lesz, de az 5000 mAh-s akkumulátorra is mérget vehetünk már, amit lehetőségünk nyílik 65W-os gyorstöltőn keresztül megtölteni elektromossággal.

Árcédula és megjelenési dátum

Hogy mindezt mennyiért és mikortól kínálja nekünk a Xiaomi? Sajnos ezen a téren is akadnak még homályos foltok, de úgy tűnik, hogy nem sokáig. A Redmi gamer okostelefon formális bemutatójára a tervek szerint még áprilisban sor kerül, de ez alighanem csak a kínai premier kapcsán lesz érdekes, nyugatra csak később érkezhet meg az eszköz, méghozzá 300-380 dollár közötti árcédulával, tehát a legrosszabb esetben sem lesz drágább a telefon 120 ezer forintnál.

Legújabb blogcikkek