Csúcskategóriás vezeték nélküli fülhallgatót mutatott be FlipBuds Pro név alatt a Xiaomi

A vezeték nélküli fülhallgatók piacán is szeretne az élre törni a Xiaomi, akiknek eddig sem volt ugyan idegen ez a szegmens, azonban most bemutattak egy olyan terméket FlipBuds Pro név alatt, ami úgy kínál prémium szintű élményt, hogy közben elérhető árkategóriában marad.

FlipBuds Pro

Qualcomm lapkakészlettel és aktív zajszűréssel

Az egyik legnagyobb előnye a Xiaomi FlipBuds Pro vezeték nélküli fülhallgatónak, hogy a gyártó nem akart saját megoldásokra hagyatkozni a tudás tekintetében, ezáltal az ergonomikus kialakítású eszközben egy Qualcomm QCC5151-es lapkakészlet kapott helyet, mely dedikált zenei chipként prémium megoldásként kínálja a legjobb minőségű zenehallgatási élményt.

Mindehhez pedig nagy szoftveres és hardveres tudás is társul. A Bluetooth 5.2-es változat és az adaptív aptX-kodekcsomag támogatása mellett a fülhallgatóban egy-egy 11mm-es dinamikus meghajtó kapott helyet, melyek elképesztően jó hangminőséget kínálnak, miközben az egész rendszert aktív zajszűrő szisztéma egészíti ki.

FlipBuds Pro zenehalgatás

Ezt a Xiaomi három darab mikrofonnal oldotta meg, aminek jóvoltából a technológia akár 40dB-s zajokat is képes lesz semlegesíteni, vagyis normál használat mellett abszolút megállja majd a helyét.

A gyártó beszélt a fülhallgató kapcsán egy low-latency módról is, ami egy alacsony késleltetésű módként várhatóan csak bizonyos Xiaomi okostelefonokkal rendelkező készülékek kapcsán lesz elérhető, mint amilyen a Mi Mix Fold, a Mi 10 vagy a Mi 11-sorozat, illetve a Redmi K30- és a K40-széria, de a Redmi Note 9 Pro is szóba került már.

Töltőkapszulával és akár 28 óra üzemidővel

Az üzemidő tekintetében szintén nincs oka szégyenkezni a Xiaomi FlipBuds Pro-nak, hiszen kikapcsolt zajszűrővel akár 7 órát is kibír egyetlen töltéssel, de ha a technológia aktív, akkor is legalább 5 órát kicsikarhatunk belőle.

FlipBuds Pro készenléti idő

A kis eszköz azonban töltőkapszulában érkezik, illetve abban szállítható biztonságosan mindenhová, ami alaphangon is legalább négy töltésre elég energiát tud eltárolni, hiszen ezzel együtt 28 órára növelhető az üzemidő. A tok, és ezáltal a fülhallgató tölthető USB-C kábelen keresztül, de a vezeték nélküli megoldás sem okoz neki különösebb problémát.

Csinos megjelenés, elérhető árkategória

A Xiaomi FlipBuds Pro a megjelenés tekintetében kifejezetten kecses és elegáns, annyira látványos, mintha egy hattyúnyakat formázna a készülék, mely egyelőre csak fekete színben volt látható, de alighanem a termékkategórián belül gyakorlatilag kötelező fehér árnyalat sem hiányzik majd a repertoárból.

Bár tudása a legnagyobbakkal vetekedik, a Xiaomi azonban mégsem kér el megfizethetetlenül magas összeget a FlipBuds Pro vezeték nélküli fülhallgatóért. Bár nemzetközi árcédulát még nem jelentettek be hozzá, Kínában azonban 800 jüanra árazták be, ami átszámítva nagyjából 37-38 ezer forintnak megfelelő összeget jelent. Ez kifejezetten jó vétel, ha összevetjük a maga kategóriájában a gyakran kétszer ennyibe kerülő konkurensekkel.

Legújabb blogcikkek