A Xiaomi hozhatja el a 200W-os gyorstöltés korszakát

Újabb termékcsaláddal bővült a Xiaomi istállójához tartozó Amazfit termékkínálata, akik úgy döntöttek, hogy továbbfejlesztik a kifejezetten nagy sikert aratott, nagy tudásáról és strapabíróságáról ismert T-Rex okosórát. Így született meg a T-Rex Pro, mely minden tekintetben magasabb szintre emelte a terméket. Lássuk, hogy ez miként sikerült!

Bemutatkozott az Amazfit T-Rex Pro okosóra

Változatlan koncepció, jobb felszereltség

Mint említettük, az Amazfit T-Rex Pro az elődhöz hasonlóan azzal a célzattal született, hogy egy igazán strapabíró okosóra lehessen, ezáltal ugyanolyan készülékházba került, mint a közvetlen előd, de ezúttal sokkal jobb felszereltség vár majd a leendő tulajdonosokra, így például több szenzor, magasabb nyomásállóság és jobb navigációs rendszer került a termékbe.

Ez határozottan üdvözölendő újdonság annak fényében, hogy a termékdizájnt gyakorlatilag egyáltalán nem módosították, ránézésre szinte semmi különbség nincs a hagyományos és a Pro változat között, de a 15 strapateszt során MIL-STD 810 hitelesítést szerzett, miközben a nyomástűrése is 10ATM-re növekedett, azaz sekélyvízi búvároknak egyaránt ideális lehet, hiszen 10 méterig teljes vízállóságot nyújt az eszköz.

Óriási tudás az AMOLED kijelző mögött

Az Amazfit T-Rex Pro okosóra egy erősített polikarbonát tokban kapott helyet, kijelzője pedig egy 1,39 hüvelykes, 360×360 képponttal rendelkező AMOLED panel lett, ami Always on Display funkcióval rendelkezik, azonban ennél sokkal fontosabb, hogy mi van a készülékház mögött.

T-Rex Pro

Példának okáért az Amazfit okosóráját egy vadonatúj, minden tekintetben továbbfejlesztett szenzor működteti, mely méri a vér oxigénszintjét – az elődnél lényegesen pontosabb formában –, de ezen felül találunk benne még gyorsulásmérőt, iránytűt, fényérzékelőt és magasságmérőt, a navigáció terén pedig elfelejthetjük az egyszerű GPS és GLONASS alapú megoldást, hiszen most már BeiDou és Galileo rendszerek is segítik a pontosságot.

Akár 9 nap üzemidő egyetlen töltéssel

Azon túl, hogy már az Amazfit T-Rex sem volt éppen gyenge hardver, a Pro változat ezen a téren is sokkal többet ígér nekünk, méghozzá egy 390 mAh-s akkumulátor segítéségével, ami intenzív felhasználás, tehát gyakorlatilag folyamatos használat mellett is képes 9 nap üzemidőt kínálni.

Normál használat mellett azonban akár ennek a duplája is kihozható az okosórából, de optimalizáltak szinte minden folyamatot, így az előző modellhez mérten például kétszer tovább bírja a folyamatos helymeghatározást, ezáltal akár 40 óráig is használhatjuk csak ezt a funkciót.

Az árak még mindig a földön járnak

Noha az Amazfit T-Rex Pro több tekintetben is szintet lépett – bár még mindig az RTOS nevű zárt rendszert használja, mint a közvetlen előd, és az alapfunkciók terén sem történt jelentős előrelépés – az ár tekintetében azért továbbra sem szállt el túlzottan a Xiaomi.

Ennek megfelelően a termék március végén válik előrendelhetővé több európai országban is, az árcédulára pedig 180 dollárnak megfelelő összeget írtak fel, ami azt jelenti, hogy nagyjából 50-55 ezer forint körüli vételárral számolhatunk.

Legújabb blogcikkek