Bemutatkozott a Xiaomi Roborock S7 robotporszívó

Hatalmas bejelentéssel szolgált a Xiaomi a CES 2021-en, ahol bemutatták a Roborock termékcsalád legújabb generációját, ami minden eddiginél nagyobb tudással, kiváló felmosási funkcióval és opcionális önürítő dokkolóval érkezik meg hozzánk néhány hónapon belül. Lássuk a legfontosabb részleteket!

Bemutatkozott a Xiaomi Roborock S7 robotporszívó

Újragondolt felmosás funkció

A Xiaomi Roborock S7 névre keresztelt robotporszívó a termékdizájn tekintetében jelentős változást nem hozott a korábbi modellekhez mérten, nagyszerűen megfigyelhetők rajta az S5 Max vagy az S6 Pure sajátosságai, ezáltal letisztult vonalak, hengerszerű megoldások, a felső részen pedig egy szenzorokban gazdag kis torony lett a jellemző a jól megszokott irányítógombok mellett.

Amivel kapcsolatban a Roborock S7 azonban drasztikus változásokkal szolgál, az a felmosás funkció! A szónikus technológiának köszönhetően lényegesen hatékonyabb ezen a téren az eszköz, mint a nagy elődök voltak, ezáltal percenként akár 3000 vibrációval dolgozik, ami olyan hatást kelt, mintha valóban felsúroltuk volna a padlót.

Ennek köszönhetően a nehezen tisztítható felületek, a rászáradt foltok is eltűnnek a használata során, miközben fejlődött a mop alapanyaga, sőt a Roborock S7 képes magától megemelni a felmosó felületet nagyjából fél centiméterrel, így nem hagy többé koszos csíkokat a padlón és nem vizezi össze a szőnyeget sem.

Nagyobb teljesítmény a porszívózás tekintetében is

A felmosás funkció mellett a Xiaomi Roborock S7 a porszívózás tekintetében is képes volt szintet lépni! Ennek az egyik oka a sörte nélküli főkefe alkalmazása, mely sokkal hatékonyabban tereli a koszt és a port a szívócsonk irányába, de a motor teljesítményén is állítottak egy kicsit, így a legmagasabb fokozatban akár 2500Pa szívóerő érhető el vele.

Bemutatkozott a Xiaomi Roborock S7 robotporszívó

Külön beépített szenzorjának köszönhetően a porszívó magától felismeri, hogy mikor halad szőnyegen és mikor padlón, így ritkábban kell alkalmaznunk a zónakijelölést vagy a no-mop funkciót, noha ezek sok más újdonsággal egyetemben még mindig megtalálhatók a Xiaomi robotporszívójában.

Tájékozódását ugyan nem kamerák, hanem „csak” LiDAR szenzorok segítik, de így is makulátlan eredmények várhatók tőle, a Mi Home applikációval pedig rengeteg beállítási, illetve automatizálási lehetőség között válogathatunk a makulátlan eredmény érdekében.

Önürítő dokkoló, elérhető ár

Az akkumulátor terén a Roborock S7 esetében nincs különösebb módosítás, az 5200 mAh-s telep képes akár 3 órányi folyamatos munkára, ha pedig energiahiány lép fel, automatikusan visszatér dokkolójára, hogy töltődhessen.

Bemutatkozott a Xiaomi Roborock S7 robotporszívó

Az eszköz egyébként kifejezetten nagy, 470ml-es portartályt és 300ml-es víztartályt kapott, az automatizálás kedvelőinek legnagyobb örömére pedig a Xiaomi bejelentett egy önürítő porgyűjtő dokkolót hozzá, amit biztosan külön kell majd megvásárolni a robotporszívóhoz – alapvető tartozék csak a hagyományos töltő lesz –, de segítségével nem kell minden nap ürítenünk a portartályt, a töltőállomás ugyanis képes minden használat után kiszivattyúzni belőle az összegyűjtött koszt.

A Xiaomi Roborock S7 várhatóan fehér és fekete színben érkezik majd, első körben az USA területén lesz kapható március 24-től, árcédulájára pedig 650 dollár, azaz nagyjából 200 ezer forint körüli összeg lesz írva.

Legújabb blogcikkek