Beázott a Xiaomi telefonom, mit csináljak?

Szervizünk sok történettel találkozott az évek során. WC-be pottyant, strandoláskor vízbe esett vagy éppen zsebben felejtett mobilok. Elég egy ügyetlen mozdulat és máris megtörtént a baj. Amikor bekövetkezik, akkor elkeseredetten az összes interneten fellelhető megoldással megpróbálkozunk. Azonban a legtöbb esetben, nagyobb kárt okozunk telefonunkban az ilyen kétségbeesett próbálkozásokkal.

Íme néhány tanács, hogy megmentsd a telefonod. Nyilvánvaló, hogy a lehető leggyorsabban el kell távolítanod a telefont a vízből. Minél hosszabb ideig marad ott, annál több folyadék szivárog át a repedéseken és nyílásokon a mobil belsejébe. Kapcsoljuk ki, ha még tudjuk, és ne használjuk egyáltalán. A hajszárítóval történő kiszárítást minden esetben kerüljük el! A hajszárító ugyanis, mielőtt elpárologtatná, szétoszlatja a folyadékot a készülék még száraz alkatrészeihez, amivel csak több kárt okoz. Távolítsd el a telefon SIM kártyáját, memória kártyáját, és ha lehetséges az akkumulátorát. Valamilyen ruhaanyaggal vagy papírtörlővel itasd fel a készülékből a nedvességet eközben ügyelj arra, hogy a folyadék ne terjedjen tovább a nyílások irányába. Hagyjuk a telefont egy-két napig még száradni, majd próbáljuk meg bekapcsolni.

Ha ezek az apró megoldások nem segítenek, akkor a legfontosabb teendőd, hogy amilyen gyorsan csak tudod, hozd be hozzánk beázott xiaomi telefonod egy ingyenes állapotfelmérésre, és ha szükséges ultrahangos tisztítással helyreállítjuk.