Beárazták Európában a Xiaomi 13 Ultrát

A legnagyobb rajongók is számítottak arra, hogy ha egyszer eljuthat majd Európába a Xiaomi 13 Ultra, akkor annak igencsak megkéri majd az árát a gyártó, és a várakozásoknak megfelelően a készülékért valóban egy kisebb vagyon kell kifizetnünk.

Beárazták Európában a Xiaomi 13 Ultrát

Ez persze közel sem meglepő annak fényében, hogy a Xiaomi aktuális telefonkínálatának csúcsát képviseli a készülék, így gyakorlatilag mindent megtalálhatunk majd benne, amit egy prémium kategóriás okostelefontól csak elvárhatunk.

A Xiaomi 13 Ultra ára

Hogy rögtön a lényegre térjünk, több forrás is arról számolt be a napokban, hogy a Xiaomi 13 Ultra 1499 eurós árcédulával bukkanhat majd fel a boltok polcain, ami csak nyitóárnak minősül, tehát később negatív irányban módosulhat, de drágább aligha lehet.

Ez átszámítva jelenleg több mint 560 ezer forintot jelent, de amennyiben a magyar adóterhekkel és egyebekkel számolunk, nem zárhatjuk ki azt az eshetőséget sem, hogy a telefon nyitóára Magyarországon a 600 ezer forintot is bőven túllépheti majd.

Hangsúlyozandó azonban, hogy ezért az összegért egy valóban prémium kategóriás okostelefont kapunk, azt azonban egyelőre még nem tudni, hogy mennyit kell várni a készülék érkezésére, így árfolyam függvényében kisebb meglepetések még előfordulhatnak – mind negatív, mint pozitív irányban.

Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészletre felépülve

A Xiaomi 13 Ultra egyik legnagyobb ütőkártyáját a Snapdragon 8 második generációs lapkakészlete adja, ami az elsőhöz képest 37 százalékkal jobb CPU-, és 42 százalékkal erősebb GPU teljesítménnyel rendelkezik, a 12GB LPDDR5X memóriával és az UFS 4.0 típusú belső tárhellyel kiegészülve pedig egy nagyon ütőképes megoldásnak minősül.

Különösen abban a tekintetben, hogy hűtéséről egy speciális vízhűtéses technológia gondoskodik, aminek köszönhetően jóval nagyobb teljesítményt is le tud adni a lapkakészlet, mint az átlagos gyári értékek, az 5000 mAh-s akkumulátor mellett pedig egy napnál is tovább bírja a készülék töltésenként.

Ha pedig energiafelvételre van szüksége, vezetékes formában 90W-os teljesítményt érhetünk el vele, vezeték nélküli módon pedig 50W-ot, méghozzá a Xiaomi Surge Battery energiamenedzsmenttel, valamint olyan extrákkal, mint amilyen például a hibernációs mód.

A telefonba ezen felül egy 6,73 hüvelykes OLED kijelző került, ami dinamikusan akár 120Hz-es képfrissítési rátán is üzemeltethető, méghozzá 1300 nites fényerő társaságában, elragadó színvisszaadási képességekkel, illetve Gorilla Glass Victus védőbevonattal, amit a teljes készülékház tekintetében IP68-as víz- és porelleni védelem támogat meg.

A Sony 1 hüvelykes főkamerájával

Természetesen a kamerarendszer tekintetében sem spórolt a Xiaomi a készülékkel, hiszen a hátlapon rögtön négy darab szenzor is helyet kapott, melyek közül a főkamerát a Sony 1 hüvelykes IMX989-es fényképezőgépe adja, ami 50 megapixeles tudása mellett elsőként kínál állítható rekeszértéket.

Hogy még jobban alá tudjuk támasztani a készülék prémium jellegét, itt érdemes kiemelni, hogy a kamrarendszer többi tagja is 50 megapixelre képes, ezek azonban „csak” a Sony IMX858-as szenzorjait kapták meg, méghozzá eltérő látószögekkel és egyéb tulajdonságokkal.

A Sony 1 hüvelykes főkamerájával

Ennek köszönhetően a telefonnal egyenesen elképesztő felvételek készíthetők, biztosan nem okoz majd csalódást annak, aki az okostelefonos fotózásra és videózásra koncentrál, pláne abban a tekintetben, hogy az optika fejlesztésében még a Leica is részt vett, ezáltal a készüléken is Summicron lencsék találhatók, melyek még tovább növelik a hatékonyságot.

Természetesen a szelfikamera tekintetében sem okoz csalódást a Xiaomi 13 Ultra. A készülék előlapján egy meglepően aprócska kameralyukban találhatjuk a 32 megapixeles szenzort, mely f/2-es apertúrával és fixált fókusszal dolgozik, és alapesetben tényleges 8 megapixeles felvételek készíthetők vele, így gyakorlatilag mindenre tökéletesen alkalmas, amire egy szelfikamera csak szükséges lehet – közel sem csak néhány videóhívás lebonyolítására.

Legújabb blogcikkek