Androidos csúcsragadozóként mutatkozott be a Xiaomi Mi 11 Ultra

Nem véletlen, hogy az utóbbi néhány évben olyan hatalmas fejlődésen ment keresztül a Xiaomi, illetve olyan nagy népszerűségnek örvend az emberek között, hiszen időről-időre sikerül egyre magasabbra helyezniük a mércét a csúcsmodellek tekintetében.

Xiaomi Mi 11 Ultra

Példának okáért az Amazfit okosóráját egy vadonatúj, minden tekintetben továbbfejlesztett szenzor működteti, mely méri a vér oxigénszintjét – az elődnél lényegesen pontosabb formában –, de ezen felül találunk benne még gyorsulásmérőt, iránytűt, fényérzékelőt és magasságmérőt, a navigáció terén pedig elfelejthetjük az egyszerű GPS és GLONASS alapú megoldást, hiszen most már BeiDou és Galileo rendszerek is segítik a pontosságot.

Dupla kijelző, nagy tudással és magas szintű védelemmel

A Mi 11 Ultra központi megjelenítője egy 6,81 hüvelykes WQHD+ Super AMOLED panel, mely 120Hz-es – természetesen skálázható – képfrissítési rátája mellett 1700 nites fénysűrűséget tud felvonultatni, és azon túl, hogy támogatja a HDR 10+ technológiát, ráadásként még a Dolby Vision-nel sincs problémája.

Érdekesség azonban, hogy nemcsak egyetlen kijelzővel rendelkezik a készülék, hiszen a hátlapon is elhelyeztek egy 1,1 hüvelykes apróságot, mely nem annyira tudásával, mint inkább funkciójával emelkedik ki a sorból, lévén lehetővé teszi, hogy kényelmesen szelfizzünk a hátlapi kamerákkal.

Mi 11 Ultra IP68 védelem

A panelek védelme egyébiránt szintén magas szintre emelkedett, az előlapot Gorilla Glass Victus védi, a hátlapot viszont kerámiabevonattal látták el, de van IP68-as védettség is, azonban az ujjlenyomat-olvasó még nem került a kijelző alá, azt a bekapcsológomb tartalmazza.

Bődületesen erős hardver

A Xiaomi Mi 11 Ultra természetesen Snapdragon 888 lapkakészletre épül fel, amihez Adreno 660 GPU-t párosított a gyártó, méghozzá Snapdragon X60-as 5G modem társaságában. Ez a hardver a továbbfejlesztett, háromszintű hűtőrendszerrel bődületesen nagy erőre képes, pláne a 12GB LPDDR5 típusú RAM társaságában.

Az elhangzottak felül kiemelendő még, hogy a készülék már rendkívül gyors, UFS 3.1-es tárhelyet kapott, abból is 256GB-os kapacitásút, méghozzá rendkívül erőteljes, 5000 mAh-s akkumulátor társaságában. Érdekesség itt a szilícium-oxid anód technológiájának alkalmazása, amit 67W-tal lehet tölteni vezetékes és vezeték nélküli formában egyaránt, sőt az eszköz külső akkumulátorként egyaránt tud funkcionálni.

Mi 11 Ultra hardver

A jó minőségű sztereó hangzás kedvelőinek csak hab a tortán, hogy a Mi 11 Ultra Harman Kardon hangszórókat kapott, így ezen a téren panaszra biztosan nem lehet majd okunk.

Fotózásban is csúcskategóriát képvisel

A hardver mellett ráadásul a fotózás tekintetében sem hagy majd minket cserben a Xiaomi zászlóshajója. Központi szenzorja egy 50 megapixeles, Samsung ISOCELL GN2-es kamera lesz, ami a lézeres autófókusz mellett akár 8K videók rögzítésére is alkalmas. Mellette azonban lesz még egy 48 megapixeles nagylátószögű szenzor is, méghozzá ugyanilyen tulajdonságokkal bíró telefotós kamera mellett. Ezt az előlapon egy 20 megapixeles szelfikamerával dobták fel, amivel igencsak teljes lett az összkép.

Hogy mindezért mennyit kér a gyártó, azt pontosan még nem tudni, a magyar árak nem ismertek, de Európában 1200 euró környékén bukkant fel a legtöbb helyen. Normál használat mellett azonban akár ennek a duplája is kihozható az okosórából, de optimalizáltak szinte minden folyamatot, így az előző modellhez mérten például kétszer tovább bírja a folyamatos helymeghatározást, ezáltal akár 40 óráig is használhatjuk csak ezt a funkciót.

Legújabb blogcikkek