A Xiaomi Redmi Note 12R lehet az első okostelefon Snapdragon 4 Gen 2-vel

Ember legyen a talpán, aki követni tudja, hogy a Xiaomi hol tart jelenleg a Redmi Note 12 termékcsaláddal, hiszen a gyártó kínálatából már annyi készülék berobogott közénk a ehhez a névhez kapcsolódóan, hogy azt már nagyon nehéz követni.

A Xiaomi Redmi Note 12R lehet az első okostelefon Snapdragon 4 Gen 2-vel

A China Telecom forrásai szerint azonban nem elég, hogy még mindig nem akarja elengedni a Redmi Note 12 kezét a gyártó, hamarosan piacra dobnak egy olyan készüléket, ami a csapat részéről elsőként hozhat be egy olyan újdonságot, ami még egyáltalán nem általános a piacon.

Úgy hírlik ugyanis, hogy jön a Xiaomi Redmi Note 12R, ami Kínában még a nyár első felében a boltok polcaira kerülhet, a legnagyobb különlegessége pedig az lesz, hogy a gyártó első okostelefonjaként találhatunk benne Snapdragon 4 Gen 2 lapkakészletet.

Mint ismert, már idén is ez a sokadik Redmi Note 12, amiről hallhatunk, hiszen tavasszal mutatkozott be a Note 12R Pro – ami valójában csak a Note 12 5G erősebb és gyorsabb változata volt –, most azonban itt a szimpla Note 12R is, ami szintén hozott magával meglepetést.

Debütálhat a Snapdragon 4 Gen 2 chipset

A kínai források szerint a 23076RA4BC kódnév alatt futó készülék legnagyobb újdonságát annak ellenére is a készülékház belsejében kell keresnünk, hogy a kérdéses modell rengeteg különbséget vonultat fel már a külső tekintetében is, ha a Redmi Note 12R Pro-hoz viszonyítjuk.

A legtöbben azonban bizonyára azért döntenek majd mellette, mert a Snapdragon 4 Gen 2 dolgozik benne, és nem a korábbi elsőgenerációs lapkakészlet, ami egyáltalán nem volt rossz, ellenben ezúttal egy egészen új szintre emelheti majd a hardver tempóját.

Debütálhat a Snapdragon 4 Gen 2 chipset

A Gen 2 ugyanis már nem a TSMC-féle 6 nanométeres gyártástechnológiára épül fel, hanem a Samsung által megálmodott 4 nanométeres megoldásra, ami a megfelelő háttérrel kiegészülve egy bivalyerős, mégis megfizethető telefont eredményezhetne.

A Xiaomi azonban nem viszi túlzásba a memóriát, RAM-ból például várhatóan 8GB kerülhet majd az alapmodellbe, míg belső tárhelyből 256GB várható, de hogy milyen technológiai háttérrel, arra egyelőre nem derült fény.

Az 50 megapixeles kamera sem hiányzik majd róla

Dacára az erőteljes hardveres háttérnek, a Xiaomi a jelek szerint inkább a középkategóriát szeretné kiszolgálni ezzel a készülékkel, bár az árcédula alapján mégis a belépő szintre fókuszálnak, de ez a kimagasló ár-érték arányú Redmi-modelleknél soha ne legyen támpont.

Ami viszont igen, hogy a mindössze 199 grammot nyomó, 168,6 x 76,3 x 8,17 milliméteres kiterjedésekkel rendelkező készülékházba egy 6,79 hüvelykes, FHD+ (2460×1080 képpontos), vélhetően AMOLED típusú kijelző kerülhet.

A kamerarendszer tekintetében az 50 megapixeles egység biztosan nem hiányozhat a hátlapjáról, azonban itt érezni majd először a spórolást, illetve a kompromisszumokat, hiszen ezt csak egy 2 megapixeles segédszenzor támogatja meg egy LED vaku társaságában.

A szelfikamera tudásáról egyelőre nem hallottunk még, ellenben azt már tudjuk, hogy az eszközbe egy 5000 mAh-s akkumulátor került, a portok között pedig az USB-C és a 3,5 mm-es jack csatlakozó is megtalálható.

A Xiaomi Redmi Note 12R ára

Hogy a Xiaomi Redmi Note 12R ebben a formájában megjelenik-e majd nyugaton – esetleg Poco név alatt, egy kicsit drágábban –, azt jelenleg nehéz lenne megtippelni, pláne annak fényében, hogy már igencsak itt lenne az ideje a Note 13 érkezésének is.

Nyilván ma már nem akadály Kínából megrendelni egy telefont, és amennyiben így tennénk, fekete, fehér, illetve kék modellek közül válogathatunk magunknak, méghozzá többféle memóriaopció és árcédula társaságában.

A legolcsóbb változat a 4GB RAM-mal és 128GB ROM-mal felszerelt variáns, ami átszámolva alig kerül többe, mint 50 ezer forint. A következő szintet a 6/128GB-os verzió követi, ami már közel 60 ezer forintért megy, de létezik majd 8/128GB-os és 8/256GB-os modell, és míg előbbi 75 ezer-, addig utóbbi 85 ezer forintnak megfelelő összeget kóstál majd.

Ilyen árcédulákkal igencsak sikeres lenne minden piacon – hazánkban különösen –, de a megjelenés egyelőre még kérdéses.

Legújabb blogcikkek