A Xiaomi Redmi K60 is Snapdragon 8+ Gen 1 lapkakészletre épülhet

Érdekes folyamatok zajlanak le manapság az okostelefonos piacon, hiszen az éveken át tartó rohamos fejlődés több okból kifolyólag is lelassult, ami nem feltétlenül jelent problémát, ugyanakkor a Xiaomi termékein egyaránt érezhető egy kicsit.

Xiaomi Redmi K60

Korábban például elképzelhetetlen lett volna, hogy a gyártó két egymást követő csúcsmodelljében ugyanaz a lapkakészlet teljesítsen szolgálatot, azonban részben a rossz gazdasági helyzetnek, részben a fejlődés általános megtorpanásának köszönhetően egyre gyakrabban találkozhatunk ilyesmivel.

Rögtön itt lesz például a Xiaomi Redmi K60 okostelefon, amiről bár egyelőre még csak szivárgások láttak napvilágot, az viszont már most biztosnak tűnik, hogy ugyanaz a lapkakészlet kerülhet bele, mint ami a közvetlen előd csúcsmodelljében is helyet kapott.

Hozzánk Poco név alatt juthat el a készülék

Itt fontos kiemelni, hogy bár manapság már lehetetlen követni ezen a téren a Xiaomi logikáját, azonban szinte biztos, hogy hozzánk nem Redmi K60, hanem valamilyen Poco márkanév alatt juthat majd el a telefon, hiszen ez már egy ideje bevett gyakorlat a kínaiaknál.

Az viszont eddig nem volt az, hogy egy adott lapkakészletet egyik és másik generációban is alkalmazzanak. Annak ellenére sem, hogy a piac egyik, ha nem a legerősebb chipsetjéről van szó, aminél jelenleg nagyon nehéz lenne jobbat villantani.

Mint közismert, a Redmi K50 és a Redmi K50 Pro készülékek eredetileg MediaTek lapkakészlettel kerültek a boltok polcaira. Előbbi a Dimensity 8100-ast, utóbbi a Dimensity 9000-as kaparintotta meg, majd jött a termékcsalád Ultra modellje, mely óriásit lépett előre ezen a téren.

A kérdéses eszköz ugyanis a Snapdragon 8+ Gen 1 lapkára épült rá, és a Digital Chat Station mindig kiváló értesülései szerint a Xiaomi a Qualcomm nagyszerű chipsetjét alkalmazná a Redmi soron következő szériájában – már az alapmodellek esetében is. 

Az említett forrás szerint a K60 típusai már tesztelés alatt állnak, és ha a mérnökök itt mindent rendben találnak, akkor utána azonnal elkezdődhet a gyártás, a cél pedig egy megfizethetőbb árkategóriát képviselő, mégis prémium szinten lévő telefon lesz.

5500 mAh-s akkumulátorral és vezeték nélküli töltéssel

Noha rengeteg a homályos folt még a Xiaomi Redmi K60 okostelefon kapcsán, azonban néhány részletre azért még mérget vehetünk, így például arra, hogy egy QHD+ felbontású AMOLED kijelző teljesíthet benne szolgálatot, aminél bizonyára a 120Hz is alapkövetelmény lesz.

A megjelenítő méretezését tekintve a Xiaomi vélhetően az előző generáció csúcsmodelljeihez nyúlhat vissza, de erről még csak feltételezéseink vannak, arról viszont már nem, hogy kínai források szerint a telefon egy 5500 mAh-s akkumulátort kaphat majd a gyártó részéről.

Ehhez ráadásul 67W-os vezetékes töltő csatlakozik majd, de az eszköz vezetékmentes megoldással is büszkélkedhet, amivel kapcsolatban azonban mindenkinek meg kell elégednie a 30W-os maximális sebességgel, ami természetesen közel sem nevezhető rossznak.

Az első Xiaomi telefon, mely dinamikus szigetet kaphat?

Noha a hardver tekintetében több részlet még nem szivárgott ki a Redmi K60-ról, azonban minden jel arra mutat, hogy ez a modell lehet az első Xiaomi okostelefon a piacon, amihez dinamikus sziget kapcsolódhat.

Mint köztudott, az iPhone 14 bemutatója óta az egész világ, így az Android-tábor is lázban ég a Dynamic Island miatt. Korábban beszámoltunk róla, hogy a rajongók néhány Xiaomi telefonra már elérhetővé is tették a dinamikus szigetet, de hivatalosan még egyetlen készülék sem támogatja.

Ezt a sort törheti majd meg a Redmi K60-as! Ez a hír egyenesen William Lu-tól, a Xiaomi kínai alelnökétől származik, aki még a Weibón tette fel a nagy kérdést követőinek, miszerint örülnének-e annak, ha a K60-ban is lenne egy olyan opció, mint amilyen az Apple által megálmodott Dynamic Island?

A felhasználók válasza egyértelműen igenlő volt, és bár a történet itt meg is állt, azonban határozott reménysugarat nyújtott a rajongóknak a jövőre nézve.

Legújabb blogcikkek

Xiaomi roller Bluetooth bekapcsolása

Xiaomi roller Bluetooth bekapcsolása

Xiaomi roller Bluetooth bekapcsolása A Xiaomi rollerek működtetéséhez nagyon fontos a Bluetooth kapcsolat. Ez a modern vezeték nélküli technológia ma már valamennyi okoseszközünkön elérhető, így

Tovább olvasom »