A Xiaomi piacra dobta a világ első átlátszó televízióját

Hihetetlen innovációk és rekordgyorsaságú fejlesztések zajlanak a Xiaomi háza táján, akik bár nem elsőként álltak elő az átlátszó televízió ötletével, azonban hivatalosan is ők lettek a legelsők, akik piacra dobtak egy ilyen terméket. Köszöntsük együtt a Xiaomi Mi TV LUX OLED készüléket!

Kikapcsolva üveglap, bekapcsolva televízió

A gyártó újdonsága a megjelenés tekintetében túlmutat a futurisztikus hatásokon, hiszen egy olyan OLED panelről van szó, mely kikapcsolt állapotban ránézésre úgy fest, mint egy áttetsző üveglap, melyen könnyedén keresztül lehet látni, amint azonban a készüléket bekapcsolásra késztetjük, a kijelző életre kel, és csodálatos, kristálytiszta képet tár elénk gyakorlatilag elhanyagolható méretű káva társaságában.

A Xiaomi piacra dobta a világ első átlátszó televízióját

Az 55 hüvelykes OLED kijelző ráadásul az újdonsült technológia ellenére is elképesztő tulajdonságokkal rendelkezik. Kontrasztaránya például 150000:1-hez, a 10 bites színmélység mellett pedig több mint 1 milliárd árnyalat megjelenítésére képes, méghozzá 93 százalékos DCI-P3 lefedettséggel, ami bőven hozza a mai követelményeket. A készülék képfrissítési rátája 120Hz lett, de ugyanilyen teljesítményre képes a kapcsolódó MEMC mozgásinterpolációs támogatás, miközben a válaszidő 1ms-ban lett maximalizálva.

Komplett hardver az okos funkciókhoz

Mi sem természetesebb annál, minthogy a Mi TV LUX OLED nem egy átlagos televízió lett a Xiaomi kínálatában, hanem egy okos funkciókkal ellátott készülék, amihez a gyártó külön hardveres és szoftveres támogatást is kidolgozott. Az erőforrásokat így egy MediaTek 9650-es lapkakészlet biztosítja, méghozzá a Xiaomi AI Master Smart Engine névre keresztelt mesterséges intelligenciával, amihez legalább 20 különböző algoritmus tartozik, de eltérő módok közül is válogathatnak maguknak a felhasználók.

Ez azonban csak a TV képalkotó képességére érvényes állítás! A kínai mérnökök külön mesterséges intelligenciát írtak a tökéletes hanghatások megteremtéséhez is. Ez lett az AI Master for Audio szolgáltatás, mely minden esetben nyomon követi tévénézési szokásainkat, majd ezekhez, illetve az aktuális tartalmakhoz igazítja a készülék hangzását, ami támogatja a Dolby Atmos funkciót is többek között.

Komplett hardver az okos funkciókhoz

A televízión MIUI for TV kezelőfelület fut, ami ismerős lehet már a Xiaomi okostelefonjairól, de ebben a formájában természetesen direkt az áttetsző panelhez igazították a letöbb szolgáltatását, mint amilyen az Always-On panel ismerete, illetve kezelése. A csatlakozók terén a tévé három HDMI kimenettel szolgál, de találhatunk rajta USB portokat, optikai kimenetet, sőt még az Ethernet kábel fogadása sem okoz neki problémát.

Prémium dizájn prémium áron

A tudás persze háttérbe szorul a Xiaomi okostelevíziójának nagyszerű megjelenése mellett, mely abszolút a jelenlegi prémium szintet képviseli. Ennek megfelelően maga a panel alig 6 centiméter szélességű, az egészet kellemesen vékony, szürkés árnyalatú keret veszi körbe, azonban csak látványos talpán helyezhető el, falra szerelhető modellről egyelőre értelemszerűen még nem beszélhetünk. A Mi TV LUX OLED átszámítva várhatóan több mint 2 millió forintba kerül majd.