A világ második legnagyobb mobilgyártójává vált a Xiaomi!

Beigazolódtak a korábbi jóslatok a Xiaomi kapcsán: a kínai gyártó ugyanis őrületes növekedés után tartósan beelőzte az Apple-t, és ezzel hivatalosan is a világ második legnagyobb mobilgyártójává vált.

A világ második legnagyobb mobilgyártójává vált a Xiaomi

Már 17 százalékos a piaci részesedés

A Canalys elemzőinek bejelentése szerint a Xiaomi 83 százalékos növekedést produkált a második üzleti negyedévben, amivel a kínaiak 17 százalékos piaci részesedést értek el, szemben az Apple eredményeivel, akik mindössze 1 százalékot tudtak javítani a második negyedévben, és már csak a piac 14 százalékát uralják.

 Mivel köztudott, hogy nagy átalakulások vannak most a Xiaomi háza táján, a Canalys szerint a következő nagy dobásuk a Samsung letaszítása lehet az évek óta magabiztosan uralt első helyről, hiszen a globális piacon mindössze 2 százalék választja el egymástól a két nagy óriást.

Mérföldkő a Xiaomi történetében

A globális piacon az Apple háttérbe szorítása Lei Jun, a Xiaomi alapítója és vezérigazgatója szerint egy mérföldkő a gyártó életében, mely ötévnyi megfeszített munka és tudatos fejlődés eredménye, aminek részeként termékeik soha nem látott mértékű előrelépést produkáltak, így a piaci részesedésük növekedésével egyetemben megerősödtek a prémium szegmensben.

A cél azonban most nem feltétlenül az, hogy rögtön tovább meneteljenek az első helyre, sokkal inkább az, hogy megerősítsék helyüket a szegmensen belül, hiszen a Xiaomi vezetése is nagyon jól tudja: csak biztos alapokra lehet jövőt építeni, mindezt ráadásul úgy, hogy közben kiszolgálják a régi felhasználókat, és újakat is toboroznak maguk mellé.

Már tavaly előzött egyszer a Xiaomi

Fontos kiemelni a fentiek mellett, hogy sokan már tavaly megjósolták, hogy a Xiaomi 2021-ben a világjárvány ellenére is képes lesz beelőzni tartósan az Apple-t, hiszen 2020 utolsó üzleti negyedévében több mint 43 millió leszállított okostelefonnal és 31 százalékos növekedéssel a kínaiak először tudták megelőzni az amerikai óriást, noha akkor még csak egy trimeszter erejéig.

Folyamatos fejlődésben a gyártó

Azt azért nem árt megjegyezni, hogy a Xiaomi sokat is tett azért, hogy elérje ezt az eredményt! A Mi 10-es sorozat óta ugyanis óriási újításokat vonultatnak fel, gyakorlatilag piacvezető megoldásokat tudtak megvalósítani a kijelző, a töltés és természetesen a mobilos fotózás tekintetében egyaránt.

A kamerák tekintetében például a Xiaomi hozta be a piacra a 108 megapixeles megoldások mellett a folyékony lencsét és a GN2 szenzorokat, kutatási és fejlesztési osztályuk komoly áttörést hozott a kijelző alá épített szelfikamerák világában, de az akkumulátorok gyorstöltése tekintetében ők voltak az elsők, akik meg tudták valósítani a 200W-os vezetékes töltést, illetve a 120W-os vezeték nélküli energiafelvételt, méghozzá grafén alapokra épülő lítium-ion akkumulátorokkal.

A sort pedig napestig lehetne folytatni egészen más nézőpontból is, legyen szó akár a kerámia bevezetéséről, de sokkal inkább középpontba állításáról a piacon, vagy éppen az automatizált gyártósorok forradalmasításáról. Nem csoda, hogy a Xiaomi már a világ több mint 100 piacán játszik meghatározó szerepet, sőt Indiában évek óta piacvezető helyen állnak, amit az elkövetkezendő években nem kizárt, hogy globális formában is képesek lesznek elérni.

Legújabb blogcikkek