A Timex és a Huami Amazfit közösen dolgozott egy új okosórán

Június 5-én a TIMEX két új okosórát mutatott be. Érdekes módon az egyik sajtófotóján az AMAZFIT logója szerepel. A Huami AMAZFIT, mint tudjuk, a Xiaomi leányvállalata.

Timex Amazfit

Timex Amazfit okosóra specifikációk és megjelenési dátum

A jelentések szerint a két új Timex okosóra a Metropolitan, „nagyvárosi” stílusú termékvonalához tartozik, kerek készülékház-design jellemzi. Szoftveres oldalról a Google Wear OS-ét futtatja mindkét óra, a normál Android OS helyett (amely utóbbi inkább csak a kínai okosórákban megszokott). 

Bár az AMAZFIT logó megjelenéséből egyértelműen arra lehet következtetni, hogy a termék a Huami Technology közreműködésével készült, sem az okosóra dobozán, sem az alap gyári óraszíjon nincs feltüntetve, megemlítve a Huami Technology.

További információ viszont, hogy a TIMEX Amazfit okosóra a napokban (a hírek szerint konkrétan június 10-én) kerül(t) az üzletekbe, és egy olyan funkcionális szoftvert is tartalmazni fog, amelyet a TIMEX a Huami Technology-val közösen fejlesztett. Ez alapján elképzelhető, hogy a hardveres design-hoz nem, csak a szoftverhez szólt a kooperáció.

Az új okosóra az Egyesült Államokban 179 dolláros kezdőáron kapható, ami kb. 55 000 forintnak felel meg jelenleg.