Akkumulátorbajnok okosórát mutatott be Mi Watch Lite név alatt a Xiaomi

Minden eddiginél meghatározóbb státuszt szeretne elérni magának a Xiaomi az okosórás piacon is, aminek apropójából a kínai gyártó sorra mutatja be újabb eszközeit, melyek hol az árcédulájukkal, hol a megjelenésükkel, hol pedig a tudásukkal emelkednek ki az átlagból.

Mi Watch Lite

Minőségükről nem is beszélve, hiszen a gyártó az elmúlt években sokszor bizonyította piacvezető ár-érték arányát, és természetesen nincs ez másként most, a Mi Watch Lite esetén sem, mely a Xiaomi legfrissebb bemutatott okosórája lett a sorban, amiről már itt az elején fontos elmondani, hogy tulajdonképpen nem más, mint a Redmi Watch globális verziója, amitől most bizonyára sokak szeme felcsillant. Nem véletlenül!

Nagy kijelző, akár 120 választható számlappal

Azon túl, hogy a Xiaomi Mi Watch Lite ránézésre még mindig nem vetkőzte le teljesen az Apple Watch sajátosságait, kifejezetten nagy tudást garantál a megjelenítő terén, hiszen a négyszögletű dizájnhoz egy 320×320 képpontos felbontással ellátott, 1,4 hüvelykes kijelző illeszkedik.

Mi Watch Lite

Mindez a 323 ppi-s képpontsűrűségnek köszönhetően ráadásul páratlanul magas minőségű és aprólékos megjelenítést kínál, így nem véletlen, hogy a 120 különféle számlap között rendkívül látványos változatokat is beállíthatunk az okosórán, így mindig a stílusunkhoz igazíthatjuk az órát, illetve nem lesz gond a szükséges információk kijelzésével sem.

Kimagasló tudás, 11 sportmóddal

Természetesen nemcsak a küllem, hanem a tudás terén is kifejezetten erősnek nevezhető a Xiaomi új okosórája, mely árához mérten meglepően sok funkcióval büszkélkedhet. Eleve találunk benne 11 sportmódot, melyek között ott lesz a futás, a kerékpározás, a sétálás, de még a gimnasztika is, miközben életünk szinte minden mozzanatát lehetőségünk nyílik nyomon követni benne.

Példának okáért van lépésszámláló, az órával figyelhetjük alvásunk minőségét, mérhetjük pulzusunkat, stressz-szintünket, miközben képes lesz ajánlani nekünk légzőgyakorlatokat – a stressz csökkentésére –, de nem jelent neki problémát az olyan értesítések megjelenítése, melyek az üzenetekhez, a hívásokhoz, az időjáráshoz vagy a zenelejátszóhoz kapcsolódnak, de nyilván az óra- és dátum megjelenítése is ott lesz a lehetőségek között.

Ezen felül az okosórában találhatunk GPS-t, támogatja a GLONASS-t, de még a barométer sem hiányzik belőle, így valóban egy igazán okos kis eszközről van szó.

Látványos színek, 9 napos üzemidő, alacsony ár

Azon túl, hogy a Mi Watch Lite erős hardvert kapott, kiemelkedik a sorból a beépített akkumulátor teljesítménye. A 230 mAh-s telepnek köszönhetően ugyanis egyetlen töltéssel akár 9 napig képes lesz működtetni az aprócska hordozható eszközt, ami árához mérten rendkívül jó teljesítmény.

 

A Xiaomi okosórája ugyanis 45 dollárba kerül majd, ami bőven a 15 ezer forintos árkategória alatt helyezkedik el, vagyis minden tekintetben veri a nála sokszorosan drágább eszközöket. Az pedig csak hab a tortán, hogy a fekete mellett kék, zöld, pink és barackszínű szíjakkal is beszerezhető lesz – valamikor jövőre.

Legújabb blogcikkek