Januárban már a magyar piacot is meghódíthatja az árbajnok Xiaomi Poco M3

Újabb verhetetlen árú okostelefont vezet be hamarosan a Xiaomi a magyar piacra, mely Poco M3 név alatt érkezik, és bár a hardver terén abszolút a masszív középkategóriát képviseli, az ára miatt azonban mégis sokan nevezik majd belépő szintű készüléknek. Lássuk, hogy mire számíthatunk tőle!

Januárban már a magyar piacot is meghódíthatja az árbajnok Xiaomi Poco M3

Vagány megjelenés egy 6,53 hüvelykes kijelzővel

Amivel kapcsolatban a Poco M3 elsőként felhívja magára a figyelmet, az minden kétséget kizáróan a küllem. A fiatalos színeket már megszoktuk, ezt a modellt is beszerezhetjük feketében, kékben vagy éppen sárgában, de ennél sokkal fontosabb, hogy a hátlapon a speciális dizájn mellett – nagy Poco felirat, a kameraszigetet kiegészítő fekete díszítéssel –, nincs különösebb kiemelkedés, a fényképezőgép panelja alig 1 milliméteres kiugrással rendelkezik.

Ez nemcsak szokatlan, hanem rendkívül kényelmes is egyben, hiszen az asztalra téve nincs billegés, miközben a műanyag hátlap az ujjlenyomatokat sem gyűjti. Az előlapra egyébiránt egy 6,53 hüvelykes, tehát kifejezetten kellemes méretű FHD+ IPS kijelző került, melynek felső részén csepp alakú szenzorsávban egy 8 megapixeles szelfikamera bújik meg.

Kellemesen erőteljes hardver, 6000 mAh-s akkumulátorral

A Xiaomi természetesen a Poco M3 esetében sem spórolt a hardverrel! A középpontba egy Snapdragon 662-es lapkakészlet került, ami a 4GB rendszermemóriával kifejezetten dinamikussá teszi a készüléket. A belső tárhely terén választhatunk majd belőle 64- és 128GB-os konstrukciót, és míg előbbi UFS 2.1-es technológiára épül, addig utóbbi már UFS 2.2-re.

Poco M3 tulajdonságok

A telefon energiaellátását egy 6000 mAh-s akkumulátor biztosítja, ami kifejezetten erőteljesnek tekinthető, garantáltan hosszú üzemidővel kecsegtet, miközben a 18W-os gyorstöltésnek hála egyáltalán nem tart sokáig az sem, hogy teleszívja magát energiával. A telefonhoz természetesen Type-C bemenet tartozik már, de nem hiányozhat róla a bemenetek kapcsán a 3,5 mm-es jack csatlakozó sem, míg az ujjlenyomat-olvasó nem a hátlapra, hanem a bekapcsológombra került.

Fotózáshoz sem utolsó

Azt már fentebb említettük, hogy a készülék szelfikamerája 8 megapixeles, de a hátlapi rendszer lesz az igazi erőssége. Ez egy triplaszenzoros kialakítás, melynek a központi egysége a 48 megapixeles főkamera, amihez egy 2 megapixeles mélységérzékelő-, valamint egy szintén 2 megapixeles makró kamera csatlakozik, ami kifejezetten erősnek tekinthető, ha belépő szintű készülékként tekintünk rá.

Poco M3 kamerák

Hogy a Poco M3-at helyesebb inkább a középkategóriában számon tartani, azt jól bizonyítja például a beépített Hi-Res multimédiás sztereó hangszóró, de kiemelendő a sorból a teljes Google-integrációval ellátott, gyárilag telepített Android 10 operációs rendszer is, amit MIUI 12-vel egészítettek ki.

Hogy mindezért mennyit kér a Xiaomi? Meglepő, de a 64GB ROM-mal szerelt változathoz már 149 dollárért, azaz nagyjából 45 ezer forint körül hozzáférhetünk majd januártól, de a 128GB-os típus sem sokkal drágább, az mindössze 169 dollár, tehát nagyjából 50 ezer forint lesz.

Legújabb blogcikkek