Már játékosoknak szánt monitort is találunk a Xiaomi kínálatában

Lassan már valóban nem lesz olyan szegmens a szórakoztatóiparban, amit a Xiaomi nem fed le. Mi sem bizonyítja ezt jobban más, minthogy a gyártó a közelmúltban egy kifejezetten játékosoknak szánt monitort dobott piacra, ami természetesen nemcsak egy PC vagy konzol mellett teljesíthet jó szolgálatot, hanem azoknak is ideális lehet, akik munkájukból kifolyólag nagy kijelzőre vágynak.

Mi Curved Gaming Monitor 34

Mindezt ráadásul a Xiaomitól megszokott verhetetlen árazás, illetve elképesztő terméktulajdonságok társaságában kínálja a Mi Curved Gaming Monitor 34”, mely már a nevével előtérbe helyezi egyik legfontosabb tulajdonságát, történetesen a 34 hüvelykes képtáltót.

Tiszteletreméltó tudás

Biztosan nem lehetne azzal vádolni a Xiaomi gamer monitorját, hogy hiányt szenvedne valamilyen technológiai tudásban, hiszen a 34 hüvelykes képátlóhoz 21:9-es képarány és 3440×1440 képpontos felbontás tartozik, méghozzá 3000:1-es kontrasztarány társaságában, ami kifejezetten magas.

Ez azonban még közel sem minden, hiszen a monitor a képfrissítési ráta terén is 144Hz-re képes, összesen 16,7 millió színárnyalat megjelenítésre alkalmas, vagyis az NTSC színskálának legalább a 85 százalékát kényelmesen megjeleníti, mindezt pedig 4ms válaszidő mellett tudja produkálni.

Rengeteg beállítási lehetőség

A Mi Curved Gaming Monitor 34” ezen felül rengeteg beállítási lehetőséget is kínál. Menüjéből testre szabhatjuk a színhűséget, a fénysűrűséget – ez az érték maximum 300 nitre lett kalibrálva –, de a válaszidő kalibrálására egyaránt lehetőségünk nyílik, miközben a kijelző alapvető beállításai tekintetében egyaránt kapunk néhány speciális megoldást.

Mi Curved Gaming Monitor 34

Példának okáért a monitort nemcsak előre és hátra, hanem oldalra is dönthetjük, miközben támogatja az osztott képernyőt, ami nemcsak a videojátékok lokális kooperatív módjának esetében lesz nagyon hasznos, hanem akkor is, ha például a kijelző két oldalán egészen eltérő munkafolyamatokat szeretnénk egyszerre menedzselni.

Rengeteg kiegészítő és csatlakozó

Érdekesség, hogy a Xiaomi nagyon sok kiegészítőt biztosít a leendő tulajdonosok számára, így nemcsak egy közönséges talpat találunk majd a dobozában, hanem egy külön állványt is, aminek köszönhetően közvetlenül akár a falra is felszerelhetjük majd az eszközt, tehát nem kell ehhez külön felfüggesztőket és paneleket megvásárolnunk.

Természetesen a monitor a csatlakozók szempontjából sem szenved hiányt semmiben sem. Találunk rajta rögtön két HDMI 2.0-t – így egyszerre akár két eszközt is csatlakoztathatunk hozzá –, de nem hiányozhat róla a Displayport 1.4 sem, sőt a Xiaomi még egy 3,5 mm-es jack csatlakozót is elhelyezett rajta.

Látványos megjelenés, elragadó árcédula

Külön kiemelendő a sorból, hogy a Mi Curved Gaming Monitor 34” a dizájn terén sem vall kudarcot. Kellemesen keskeny kávák, hosszúkás hajlított kialakítás jellemzi, miközben mindezért közel sem kell annyit fizetnünk, mint más gyártó hasonló tudású termékkért, hiszen itthon ez a gamer monitor a 150 ezer forintos árkategóriát képviseli.

Legújabb blogcikkek