Alkalmazások lezárása és elrejtése Mi és Redmi készülékeken MIUI 11 alatt

Szeretnéd, hogy bizonyos érzékeny adatokat tartalmazó alkalmazásaidhoz illetéktelen személyek ne férhessenek hozzá? Banki, pénzügyi appjaink, de akár a fotógaléria és egyebek is levédhetők, sőt el is tüntethetők a kíváncsi szemek elől készülékünkön MIUI 11 alatt. Nézzük meg, hogyan!

A rendszer App Lock (alkalmazászár) lehetőségét MIUI 10 alatt vezették be a Xiaomi telefonjain. Most, a legújabb MIUI 11 új szintre emelte e funkciót.

Hogyan zárjunk le alkalmazásokat MIUI 11 alatt?

A MIUI 11 beépített alkalmazás-zárral rendelkezik, így nem szükséges a készüléken root jogokat szerezni, vagy harmadik féltől származó alkalmazást külön telepíteni ahhoz, hogy ezt a funkciót kihasználhassuk.

Jelszó beállítása
Az Alkalmazászárral az egyes alkalmazások adatait és saját adataid is megvédheted. Nyisd meg a Biztonság alkalmazást, majd az Alkalmazászár elemre koppintva add meg a jelszót. A jelszó alapértelmezett típusa a feloldóminta. (A jelszó beállításakor a Jelszó módosítása elemre koppintva válthatsz a különböző jelszótípusok között. Miután beállítottad a jelszót,

megadhatod Mi-fiókod is. Ha elfelejted az Alkalmazászár jelszavát, az Mi-fiók segítségével visszaállíthatod.)

Kövesd az alábbi lépéseket az Alkalmazászár aktiválásához:

1. Menj a "Settings" (beállítások) menübe a telefonon. 2. Kattints az "Apps" (alkalmazások)-ra. 3. Katt ide: "App lock" (alkalmazászár). 4. Keresd meg a megjelenő listán azokat az alkalmazásokat, amelyeket le szeretnél zárni, és a mellettük levő kapcsolót állítsd át (kapcsold be).

Alkalmazások elrejtése Mi és Redmi okostelefonon MIUI 11 alatt

Amennyiben nem akarod, hogy egy alkalmazás ikonja megjelenjen a főképernyőn, csak hajtsd végre az alábbi lépéseket:

1. Menj a "Settings" (beállítások) menübe a készülékeden. 2. Katt az "Apps" (alkalmazások) gombra. 3. Válaszd az "App lock" (Alkalmazászár) menüt. 4. Katt felül a "Hidden apps" (Rejtett alkalmazások). 5. Válaszd ki azokat az alkalmazásokat, amelyeket el szeretnél rejteni (nem szeretnél megjeleníteni) a főképernyőn, és a kapcsolót állítsd át mellettük.

Amennyiben a rejtett alkalmazásokhoz hozzá szeretnél férni a kezdőképernyőn, csak távolítsd két ujjadat egymástól a képernyőre téve (hasonlóan a „nagyító” mozdulathoz). Ekkor meg fog jelenni a rejtett alkalmazások mappa, amibe a korábban megadott jelszavd segítségével tudsz majd belépni, és a rejtett alkalmazásokat használni.

Megjegyzés: A fenti lépések MIUI 11 operációs rendszerre vonatkoznak.