Már az Apple-t is leelőzte a Xiaomi!

Elképesztő teljesítményt ért el a Xiaomi az elmúlt hónapokban, a világszerte egyre népszerűbb gyártót ugyanis még a jelenlegi globális járványhelyzet sem tudta visszavetni a növekedésben, aminek meglett az eredménye, lévén egy óriási riválist sikerült maga mögé utasítania a harmadik negyedévben.

Már az Apple-t is leelőzte a Xiaomi

Több mint 350 millió okostelefon kelt el világszerte

Az év elején, de főként a második negyedévben tapasztalt óriási visszaesést követően az IDC, a Canalys és a Counterpoint Research elemzőcégek legfrissebb jelentései alapján a harmadik negyedévben már újra emelkedő tendenciát mutatott a globális okostelefonos piac, így a nyári szezonban ismét szárnyaltak az eladások.

Bár rekordok nem dőltek, és a tavalyi évhez viszonyítva még messze nem nevezhetnénk túl jónak a helyzetet, azonban a harmadik negyedévben már több mint 350 millió okostelefon kelt el világszerte – egészen pontosan 353,6 millió –, aminek egy jelentős részét a Xiaominak sikerült lefednie.

A harmadik legnagyobb mobilgyártó lett a Xiaomi

A hivatalos piaci elemzések szerint míg a legtöbb készüléket a kérdéses időintervallumban a Samsung adta el a maguk 80,4 millió példányával, addig a dobogó második fokán a Huaweit találjuk 51,9 millió készülékkel, de a harmadik negyedév legnagyobb győztese határozottan a Xiaomi lett, akik 46,5 millió okostelefonnal tudtak felkerülni a dobogó harmadik fokára.

Xiaomi eladás növekedés-min

Ez elképesztő előrelépés, hiszen az eredménnyel a piaci részesedés 13,1 százalékát szerezték meg maguknak, a tavalyi év hasonló időszakához mérten pedig még jobban látszik, hogy mekkora kiugrást hajtott most végre a Xiaomi. 2019 harmadik negyedévében ugyanis 32,7 milliós eladásokkal tudott büszkélkedni a gyártó – ami szintén szép eredmény volt –, mely 9,1 százalékos részesedést jelentett a teljes piac tekintetében.

Sikerült letaszítani az Apple-t a dobogóról

Bár az elemzők már korábban is megmondták, hogy amennyiben az Apple így folytatja tovább, a Xiaomi pár éven belül letaszítja őket a dobogóról, hiszen a kínai gyártó az olcsó és kiváló minőségű okostelefonjaival világszerte egyre több felhasználó szívét hódítja meg.

Ez pedig most bekövetkezett, sőt már számszerűsítésre is került, hiszen az Apple a harmadik negyedévben csak 41,6 millió okostelefont tudott eladni világszinten – szemben a tavalyi év 46,6 milliójával –, így csak a piac 11,8 százalékából tudott részesülni.

Ezzel az Apple a kérdéses időszakban csak a dobogó negyedik helyére tudott felkerülni, a bronzérmet pedig a Xiaomi szerezte meg előlük, akik éves szinten 42 százalékos növekedést tudtak elérni ezzel a kiugrással, ami a jelenlegi járványhelyzet és a rendkívül erős konkurencia miatt elképesztően jó eredménynek tekinthető.

Mit hoz a jövő?

Bár az Apple most visszavághat az iPhone 12-vel, így számukra a következő negyedév talán erősebben sikerülhet majd, azonban a jövő esztendőben a Xiaomi várhatóan több negyedévben, tehát tartósabban is letaszíthatja a trónról a cupertinói óriást, sőt az sem kizárt, hogy a Huawei megszorongatása is karnyújtásnyira kerül számukra.

Legújabb blogcikkek